Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Bura u Njemačkoj zato što je televizija ARD od Angele Merkel napravila ‘muslimanku’

Bura u Njemačkoj zato što je televizija ARD od Angele Merkel napravila ‘muslimanku’

merkel-islamNEKI NIJEMCI JE PODRŽALI, A NEKI OPTUŽILI ZA “ISLAMOFOBIJU”

Njemačka televizija ARD napravila je fotomontažu koja je izazvala gnjev i u kabinetu Angele Merkel i kod dijela gledatelja koji su je optužili za “antisilamizam”.

Učinila je to u emisiji Bericht aus Berlin u kojoj se govorilo o izbjeglicama i migrantima. A skandal je izazvalo to što je Merkelovoj “obukla” hidžab koji nose muslimanke.

Dio gledatelja se odmah pobunio, tvrdeći da takvo predstavljanje federalne kancelarke koristi antisilamski pokret PEGIDA (Patriotski Europejci protiv islamizacije Zapada).

“To može samo PEGIDA ” – napisao je izvjesni Daniel Guggeis na Twitter-u.

Ali Bas je imao sasvim drugi pogled na “skandal”. Napisao je: “Ne, to je Bericht aus Berlin televizje ARD , a ne antiilamistički blog Politically Incorrect. Ovo je ozbiljno, sve je sasvim na mjestu”.

“Draga emisija Bericht aus Berlin , nemojte se nizašta opravdavati! Sve je politički korektno! Politička satira u Njemačkoj valjda još nije zabranjena”- poručio je ARD Patrick Rau .

Sam ARD odbacio je optužbe, naglasivši da je od Merkelove napravio “muslimanku” da bi privukao pažnju na temu emisije.

Istovremeno je izrazio žaljenje što nisu svi pravilno shvatili namjeru redakcije i, posebno, što su je neki shvatili sasvim pogrešno.
 

 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,