Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Bura u Njema─Źkoj zato ┼íto je televizija ARD od Angele Merkel napravila ‘muslimanku’

Bura u Njema─Źkoj zato ┼íto je televizija ARD od Angele Merkel napravila ‘muslimanku’

merkel-islamNEKI NIJEMCI JE PODR┼ŻALI, A NEKI OPTU┼ŻILI ZA “ISLAMOFOBIJU”

Njema─Źka televizija ARD napravila je fotomonta┼żu koja je izazvala gnjev i u kabinetu Angele Merkel i kod dijela gledatelja koji su je optu┼żili za “antisilamizam”.

U─Źinila je to u emisiji Bericht aus Berlin u kojoj se govorilo o izbjeglicama i migrantima. A skandal je izazvalo to ┼íto je Merkelovoj “obukla” hid┼żab koji nose muslimanke.

Dio gledatelja se odmah pobunio, tvrde─çi da takvo predstavljanje federalne kancelarke koristi antisilamski pokret PEGIDA (Patriotski Europejci protiv islamizacije Zapada).

“To mo┼że samo PEGIDA ” – napisao je izvjesni Daniel Guggeis na Twitter-u.

Ali Bas je imao sasvim drugi pogled na “skandal”. Napisao je: “Ne, to je Bericht aus Berlin televizje ARD , a ne antiilamisti─Źki blog Politically Incorrect. Ovo je ozbiljno, sve je sasvim na mjestu”.

“Draga emisija Bericht aus Berlin , nemojte se niza┼íta opravdavati! Sve je politi─Źki korektno! Politi─Źka satira u Njema─Źkoj valjda jo┼í nije zabranjena”- poru─Źio je ARD Patrick Rau .

Sam ARD odbacio je optu┼żbe, naglasiv┼íi da je od Merkelove napravio “muslimanku” da bi privukao pa┼żnju na temu emisije.

Istovremeno je izrazio ┼żaljenje ┼íto nisu svi pravilno shvatili namjeru redakcije i, posebno, ┼íto su je neki shvatili sasvim pogre┼íno.
 

 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,