Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » TRUMP POZIVA NA REVIZIJU NAJOZLOGLAŠENIJE BANKARSKE INSTITUCIJE – FED (SUSTAV FEDERALNIH REZERVI)

TRUMP POZIVA NA REVIZIJU NAJOZLOGLAŠENIJE BANKARSKE INSTITUCIJE – FED (SUSTAV FEDERALNIH REZERVI)

trump-fedPredsjednički kandidat je opet protiv sustava i elite, te obećava i poziva na reviziju FED-a. Bankari su ostali šokirani

FED (Federal Reserve District) ili Sustav federalnih rezervi je privatna institucija koja je ovlaštena za regulaciju i kontrolu financijskih i monetarnih institucija i tržišta u SAD-u.

Utemeljen je 1913. godine Zakonom o FED-u. Isprva nije bio dobro prihvaćen jer je smatran oblikom centralizirane vlasti. U to vrijeme SAD-om su vladali bankovni bankroti, gubitci deponenata, a 1907. bili su toliko izraženi da je potreba za stvaranjem središnje banke bila neminovna.

U vrijeme kad je osnovan FED, većina zemalja već je imala emisijsku banku (Engleska i Švedska od 17. stoljeća), ali su te banke bile različitog porijekla od FED-a. Te su banke bile privatne i bavile su se financiranjem problema kraljeva, da bi se tijekom vremena razvile u moderne emisijske banke, te postale javne institucije. FED je konstituiran u emisijsku banku koja vodi monetarnu politiku SAD-a decentralizirano koliko god je to moguće.(wikipedia)

TRUMP POZIVA NA ONO ŠTO U POVIJESTI NIJE VIĐENO

Republikanski kandidati za Bijelu kuću, rekao je da je važna revizija FED, pa čak je i prozvao svojeg suparnika, senatora Ted Cruza, za preskakanje glasovanja senatora Rand Paula o “Reviziji FED-a”, prijedloga koji je nastao još u siječnju

“Vrlo je važno da se učini revizija federalnih rezervi, a ipak Ted Cruz je propustio glasovanje o nacrtu zakona kojim bi se to omogućilo”, izjavio je Trump na Twitteru.

Sada se čini da Trumps želi pozvati na veću transparentnost monetarne politike i odluka iz FED-a, koja je krajnje potrebna zbog sposobnosti središnje banke i stvaranje ekonomskih balona i stvaranje depresija kroz beskrajno štampanje novca poznato kao “kvantitativno olakšavanje” koje samo vodi do masovne inflacije i konačnog uništenja dolara.

Drugim riječima, dok se Bernie Sanders žali da “bogati” uništavaju gospodarstvo, to je zapravo FED i Trump cilja na FED.

“DJa se slažem svim srcem da je američko gospodarstvo u ozbiljnoj nevolji, to nije zbog pohlepe “milijardera”, rekao je dr Bill Anderson, austrijski ekonomist i znanstvenik Mises Instituta.

“To je zato što američka vlada, putem Federalnih Rezervi stvara ono što je David Stockman [bivši Reaganov ekonomist] nazvao ‘kasino ekonomija’ koji je supstituirala realno gospodarstvo s kamatnim stopama na kojima se odražavaju stvarni gospodarski temelji, sa trgovanjem državnim dugom i monetarnom manipulacijom. “
 

 

 
(preveo:NSP)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,