Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » TRUMP POZIVA NA REVIZIJU NAJOZLOGLA┼áENIJE BANKARSKE INSTITUCIJE – FED (SUSTAV FEDERALNIH REZERVI)

TRUMP POZIVA NA REVIZIJU NAJOZLOGLA┼áENIJE BANKARSKE INSTITUCIJE – FED (SUSTAV FEDERALNIH REZERVI)

trump-fedPredsjedni─Źki kandidat je opet protiv sustava i elite, te obe─çava i poziva na reviziju FED-a. Bankari su ostali ┼íokirani

FED (Federal Reserve District) ili Sustav federalnih rezervi je privatna institucija koja je ovla┼ítena za regulaciju i kontrolu financijskih i monetarnih institucija i tr┼żi┼íta u SAD-u.

Utemeljen je 1913. godine Zakonom o FED-u. Isprva nije bio dobro prihva─çen jer je smatran oblikom centralizirane vlasti. U to vrijeme SAD-om su vladali bankovni bankroti, gubitci deponenata, a 1907. bili su toliko izra┼żeni da je potreba za stvaranjem sredi┼ínje banke bila neminovna.

U vrijeme kad je osnovan FED, ve─çina zemalja ve─ç je imala emisijsku banku (Engleska i ┼ávedska od 17. stolje─ça), ali su te banke bile razli─Źitog porijekla od FED-a. Te su banke bile privatne i bavile su se financiranjem problema kraljeva, da bi se tijekom vremena razvile u moderne emisijske banke, te postale javne institucije. FED je konstituiran u emisijsku banku koja vodi monetarnu politiku SAD-a decentralizirano koliko god je to mogu─çe.(wikipedia)

TRUMP POZIVA NA ONO ŠTO U POVIJESTI NIJE VIĐENO

Republikanski kandidati za Bijelu ku─çu, rekao je da je va┼żna revizija FED, pa ─Źak je i prozvao svojeg suparnika, senatora Ted Cruza, za preskakanje glasovanja senatora Rand Paula o “Reviziji FED-a”, prijedloga koji je nastao jo┼í u sije─Źnju

“Vrlo je va┼żno da se u─Źini revizija federalnih rezervi, a ipak Ted Cruz je propustio glasovanje o nacrtu zakona kojim bi se to omogu─çilo”, izjavio je Trump na Twitteru.


Sada se ─Źini da Trumps ┼żeli pozvati na ve─çu transparentnost monetarne politike i odluka iz FED-a, koja je krajnje potrebna zbog sposobnosti sredi┼ínje banke i stvaranje ekonomskih balona i stvaranje depresija kroz beskrajno ┼ítampanje novca poznato kao “kvantitativno olak┼íavanje” koje samo vodi do masovne inflacije i kona─Źnog uni┼ítenja dolara.

Drugim rije─Źima, dok se Bernie Sanders ┼żali da “bogati” uni┼ítavaju gospodarstvo, to je zapravo FED i Trump cilja na FED.

“DJa se sla┼żem svim srcem da je ameri─Źko gospodarstvo u ozbiljnoj nevolji, to nije zbog pohlepe “milijardera”, rekao je dr Bill Anderson, austrijski ekonomist i znanstvenik Mises Instituta.

“To je zato ┼íto ameri─Źka vlada, putem Federalnih Rezervi stvara ono ┼íto je David Stockman [biv┼íi Reaganov ekonomist] nazvao ‘kasino ekonomija’ koji je supstituirala realno gospodarstvo s kamatnim stopama na kojima se odra┼żavaju stvarni gospodarski temelji, sa trgovanjem dr┼żavnim dugom i monetarnom manipulacijom. “
 

 

 
(preveo:NSP)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,