Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Ruska vojska iznenadila cijeli svijet

Ruska vojska iznenadila cijeli svijet

rusija-vojskaRuska vojska u Siriji dokazala je svoju borbenu gotovost, kao i to da Moskva ima suvremeno vojno naoru┼żanje. Ova ─Źinjenica primorava Ameriku i njezine saveznike da uzimaju u obzir interese Rusije na me─Ĺunarodnoj sceni, pi┼íe britanski analiti─Źar Neil Clark.

U─Źinci Moskve u Siriji pokazali su cijelom svijetu za ┼íto je sposobna ruska vojska. Sada su Sjedinjene Dr┼żave, koje su Rusiju ranije smatrale samo “regionalnom dr┼żavom”, prinu─Ĺene se suo─Źavati s njezinim interesima i akcijama, pi┼íe britanski analiti─Źar Neil Clark.

“Ruska vojska, naravno, nije za zanemarivanje. O─Źito je da je vojska Rusije u usponu i nije ‘lutka od papira’.

Jedini na─Źin da Rusija to poka┼że jeste prikazati ono za ┼íto je sposobna. Sada smo postigli nivo na kojem su SAD prinu─Ĺene da mole Rusiju, zemlju koja je do┼żivljavana samo kao ‘regionalna dr┼żava’, da ne bombardira sjevernu Siriju u kojoj su smje┼íteni ameri─Źki specijalci. E to je preokret“, pi┼íe Neil Clark u ─Źlanku za RT.

Prema mi┼íljenju analiti─Źara, vrlo je ─Źudno to ┼íto zapadni politi─Źari i mediji istodobno tvrde da Rusija “samo ┼íto ne propadne” i “samo ┼íto ne osvoji svijet”.

Kao primjer Clark navodi komentar ameri─Źkog predsjednika Barack Obame o ruskoj vojnoj mo─çi.

“Obama dugo govori da su u─Źinci Rusije posljedica njene slabosti. Ipak, sada je zemlja kojoj je dodijeljena uloga ‘regionalne dr┼żave’ nazvana ‘glavnom vojnom silom’ “, pi┼íe on.

Ranije je Obama tijekom govora o sirijskom pitanju priop─çio da je “o─Źito da se grupa ustanika (tako Amerikanci zovu teroriste koji sjeku glave) ne planira┬á natjecati s drugom po zna─Źaju vojnom silom u svijetu”.

“Mije┼íanje Rusije u tijek sirijskog sukoba promijenilo je pravila igre i ako zbog ne─Źega i mo┼że biti kritizirana, onda je to samo zato ┼íto to nije u─Źinila ranije”, zaklju─Źuje Clark.

Ranije su se Rusija i SAD dogovorili da usugla┼íavaju svoja djelovanja u Siriji. Prije toga je Amerika odbijala dati informacije o polo┼żajima svoje vojske. Pentagon i dalje priop─çava da Moskva i Washington ne razmjenjuju podatke o ciljevima svojih operacija na Bliskom istoku.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,