Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Gaddafijev brat: NATO okupator je došao u Libiju da je uništi

Gaddafijev brat: NATO okupator je došao u Libiju da je uništi

gaddafi-brat-libijaBrat bivšeg libijskog lidera Muamera el Gaddafija, bivši general libijske vojske Ahmed Gaddafi el Dam, izjavio je da je Libija, pet godina nakon “demokratske” revolucije koja je izvedena uz pomoć ujedinjenih snaga SAD i NATO-a, u potpunosti uništena

Brat libijskog lidera Muamera el Gaddafija, bivši general Ahmed Gaddafi el Dam, govorio je u ekskluzivnom intervjuu televiziji RT o sudbini zemlje nakon ubojstva lidera i nasilne smjene vlasti koja je izvedena uz potporu NATO-a.

Prema riječima bivšeg generala libijske vojske, nakon puča u Libiji, od stabilne i sigurne zemlje ona se pretvorila u ruševine, a njeno stanovništvo je bilo prinuđeno napustiti svoje domove.

“Libija, zemlja koja je ranije bila avangarda cijelog kontingenta i imala svoj autoritet u svijetu, postala je vazalna i uništena je. Sada njenu sudbinu određuju u drugim zemalja.

Mi smo došli do sadašnje situacije kroz bol, suze, žrtve, materijalne i moralne gubitke. To što vidimo danas, nakon pet teških godina, rezultat je akcija zemalja NATO-a koje su došle kako bi uništile našu zemlju”, rekao je Ahmed Gaddafi el Dam.


Libija se ne bi našla u tako lošoj situaciji, da nisu upale snage Saveza, čiji jedini cilj je bilo ubojstvo Moamera Gaddafija. Pritom, čelnika sadašnje vlasti ne bi bilo – Libija se oslanjala na vlast naroda, na vlast narodnih kongresa i komiteta, naglasio je bivši vojni dužnosnik.

“Zemlja nije imala vladara-tiranina. Nije bilo situacije koju narodna masa nije mogla promijeniti”, naveo je rođak Gaddafija.

El Dam je dodao da je Libija postala centar banditizma, pljačke, svjetske mafije i naveo da su u zemlji sada aktivne banditske grupe i “marionete koje je Zapad doveo vladati Libijom”.

“Teroriste dovode u Libiju avionima na očigled Zapada koji im je osigurao zaštitu. Zapad uz pomoć svojih raketa i vojnih brodova štitio je te bandite kada su stigli u Libiju 2011. godine, sklanjajući se iza znakova islama”, navodi televizija riječi Ahmeda Gadafija el Dama.
 

 
(sputniknews.com,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,