Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » EU UZVRAĆA UDARAC: Njemačka zatvara državne granice 20. veljače, Merkel potom podnosi ostavku?

EU UZVRAĆA UDARAC: Njemačka zatvara državne granice 20. veljače, Merkel potom podnosi ostavku?

MERKEL-ostavkaU BERLINU TVRDE DA ĆE NAREDNI PERIOD OD 30 DANA BITI ZA NIJEMCE NAJSUDBONOSNIJi OD UJEDINJENJA

Summit Europske unije – u Bruxellesu, 18. i 19. veljačebiti će posvećen migracionoj krizi, a može biti presudan za Angelu Merkel – objavio je Deutsche Welle .

Njemački radio naglašava da će naredni dani za Berlin biti najsudbonosnijim od ujedinjenja zemlje, a možda i od završetka Drugog svjetskog rata. I još dodaje: pozicija kancelarke je vrlo nesigurna jer njena migracijska politika ima sve više protivnika iu EU i unutar zemlje.

Deutsche Welle ukazuje: “Do raskola u EU već je faktički došlo. Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka su se u suštini već dogovorile o zatvaranju granice između Makedonije i Bugarske, kao i između Makedonije i Grčke. Austrija i Švedska već su pooštrile graničnu kontrolu, a Francuska priopćila da nije spremna prima dogovoreni broj izbjeglica “.

Pa nastavlja: Berlin shvaća da je u takvoj situaciji nemoguće naći rješenje koje bi zadovoljilo sve. Zato je Merkel već objavila da se na summitu EU neće razgovarati o raspodjeli izbjeglica, već o tome – treba li taj problem rješavati uz pomoć Turske.

Ona će tražiti da se migracijski problem ne rješava zatvaranjem granica, već – uz pomoć Ankare. Tako što bi ih Turska primala i smještala na svojoj teritoriji i dio njih legalno prebacivala u Europu. DW, međutim, unaprijed upozorava da je to nemoguća misija.

DW najavljuje: ako inicijativa Merkelove propadne – Berlin će državne granice zatvoriti u noći između 19. i 20. veljače. Prvo na dva tjedna … A u tom slučaju je krah Shengena neizbježan!

DW tvrdi i da se u Budestagu ne isključuje ostavka Merkelove … I podsjeća: da je kancelarka više puta govorila da neće dozvoliti sebi da napravi “Kohlovu grešku”. Drugim riječima: da će se sama povući kada postane jasno da će uslijediti izborni poraz …

Izbori u tri njemačke federalne zemlje održat će se sredinom ožujka …
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,