Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Vrhovni sud odbio Obamin masonski plan protiv ‘klimatskih promjena’

Vrhovni sud odbio Obamin masonski plan protiv ‘klimatskih promjena’

obama-klimatske-promjeneVrhovni sud Sjedinjenih Država odbio je nadobudan program predsjednika Baracka Obame za znatno smanjenje štetnih emisija iz termoelektrana

Na najvišem američkom sudu tužbe je podiglo 27 saveznih država, uglavnom s republikanskom većinom, koje su osporile Obamin program za čistu energiju koja je stup njegove politike suzbijanja klimatskih promjena.

Odluka Vrhovnog suda, za koju je glasalo pet od devet sudaca tog suda, težak je udarac za američkog predsjednika koji je borbu sa stakleničkim plinovima postavio za glavnu zadaću svog mandata.

Četiri liberalna sudca vrhovnog suda nisu se suglasila s tom odlukom koja je donesena neočekivano brzo.

Konkretno, Vrhovni sud je zaustavio provedbu “Clean Power Plana” (Plan za čistu energiju) koji je izradila Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) koja elektrocentralama nameće smanjenje ispuštanja ugljikova dioksida za 32 posto do 2030. u odnosu na 2005.

Inače, Obama je nedavno u Parizu na klimatkom summitu zajedno sa Ujedinjenim narodima pokušavao nametnuti tiraniju lažnih klimatskih promjena čitvom svijetu, uspostavljajući globalnu klimatsku vladu i provodeći klimatske zakone i kazne za one države koje se ne pridržavaju.
 
(net.hr/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,