Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Vrhovni sud odbio Obamin masonski plan protiv ‘klimatskih promjena’

Vrhovni sud odbio Obamin masonski plan protiv ‘klimatskih promjena’

obama-klimatske-promjeneVrhovni sud Sjedinjenih Dr┼żava odbio je nadobudan program predsjednika Baracka Obame za znatno smanjenje ┼ítetnih emisija iz termoelektrana

Na najvi┼íem ameri─Źkom sudu tu┼żbe je podiglo 27 saveznih dr┼żava, uglavnom s republikanskom ve─çinom, koje su osporile Obamin program za ─Źistu energiju koja je stup njegove politike suzbijanja klimatskih promjena.

Odluka Vrhovnog suda, za koju je glasalo pet od devet sudaca tog suda, te┼żak je udarac za ameri─Źkog predsjednika koji je borbu sa stakleni─Źkim plinovima postavio za glavnu zada─çu svog mandata.

─îetiri liberalna sudca vrhovnog suda nisu se suglasila s tom odlukom koja je donesena neo─Źekivano brzo.

Konkretno, Vrhovni sud je zaustavio provedbu ÔÇťClean Power PlanaÔÇŁ (Plan za ─Źistu energiju) koji je izradila Ameri─Źka agencija za za┼ítitu okoli┼ía (EPA) koja elektrocentralama name─çe smanjenje ispu┼ítanja ugljikova dioksida za 32 posto do 2030. u odnosu na 2005.

Ina─Źe, Obama je nedavno u Parizu na klimatkom summitu zajedno sa Ujedinjenim narodima poku┼íavao nametnuti tiraniju la┼żnih klimatskih promjena ─Źitvom svijetu, uspostavljaju─çi globalnu klimatsku vladu i provode─çi klimatske zakone i kazne za one dr┼żave koje se ne pridr┼żavaju.
 
(net.hr/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,