Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » Papa Franjo: Samo Putin štiti i može spasiti kršćane diljem svijeta, i to je prava istina

Papa Franjo: Samo Putin štiti i može spasiti kršćane diljem svijeta, i to je prava istina

papa-putinPredstojeći susret za 2 dana pape Franje i ruskog patrijarha Kirila ne samo da će biti povijesni vjerski događaj, od njega veliku korist mogu imati kršćani širom svijeta

U pokušaju da obrani kršćane na Bliskom istoku i drugim dijelovima svijeta gdje su progonjeni, papa Franjo želi zatražiti pomoć od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prema papi Franji, Putin je “jedini s kojim katolička crkva može se ujedini u obrani kršćana na istoku”.

“Važno je da se pridružimo naporima Rusije da bi sačuvali kršćanstvo u svim dijelovima svijeta gdje je ugroženo”, rekao je papa Franja, prenosi “Journal du Dimanche“.

Papa Franjo se nada da će uz Putinovu pomoć doprijeti do sirijskog predsjednika Bashar al-Assada, iranskog lidera Hasan Rohanija, pa čak i kineskih vlasti i razraditi plan za pomoć kršćanima na ovim prostorima.

Peking i Vatikan nikada nisu imali zvanične diplomatske odnose, ali je papa za francuski list izjavio kako se nada da će uskoro doći do kontakta.

Papa Franjo će se sastati s ruskim patrijarhom Kirilom u petak, 12. veljače. Biti će to prvi susret poglavara dvije crkve koje su se razišle raskolom 1054. godine.

Sastanak će se održati na Kubi, na aerodromu u Havani, gdje će papa Franjo i patrijarh Kiril razgovarati, a kasnije potpisati zajedničku izjavu.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , ,