Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Papa Franjo upozorava ruskog patrijarha: Kraj dolazi! Evo zašto je to rekao…

Papa Franjo upozorava ruskog patrijarha: Kraj dolazi! Evo zašto je to rekao…

papa-patrijarhBiti će to prvi sastanak nekog pape i ruskog patrijarha od Crkvenog raskola 1054. godine

Ruska pravoslavna crkva je potvrdila da je Vatikan zatražio “hitan i neposredan” susret pape Franje i patrijarh Kirila zbog straha crkvenih vođa ‘da kraj svijeta dolazi’.

Sastanak je zakazan i održat će se 12. veljače na Kubi.

Prema ovom izvještaju, ovaj presedan u susretu kršćanskih dvojice glavnih lidera prvo je zbližavanje tih frakcija još od velikog raskola 1054. godine koji je izazvalo konačan raskol između istočne kršćanske crkave (na čelu s carigradskim patrijarhom, Mihajlom I. Celularije), i zapadne crkve (na čelu s papom Leom IX) koji je rezultirao međusobnom ekskomunikacijom od strane pape i patrijarha, koji je na kraju postala postao prekretnica u povijesti crkve.

Podizanje strahova papa Franje u njegovom pozivu na ovaj susret s patrijarhom Kirilom razvija nekoliko teorija, Ministarstvo unutarnjih poslova kaže da su bili obaviješteni o papinim strahovima koji kažu da je naš svijet na rubu ponora rata nakon što je Ministarstvo obrane (MORH) nedavno upozorilo da je Turska u završnim pripremama za invaziju na Siriju.

Nadalje alarmira papa Franjo, ovo izvješće se nastavlja i kaže da je u svijetu prisutna “klima za rat” koja se ubrzava od strane “zastrašujuće krize” (migrantska kriza) koja trenutno udara Europsku uniju.

Iako ovo izvješće ne daje nikakav “službeni” stav Kremlja o tom povijesnom susretu, važno je imati na umu da će utjecan kojeg će papa Franjo napraviti na patrijarha Kirila, bez sumnje, pronaći svoj ​​put do predsjednika Putina-a što se očituje u tajnom izvješću koje je pripremio Stratforov (sjena CIA) obavještajni analitičar Lauren Goodrich za američku vladu objavljen od strane WikiLeaksa koji djelomično, kaže:

“Ruska pravoslavna crkva je imala veliki preporod od pada Sovjetskog Saveza, pod Vladimir Putinom. Putin je duboko religiozan, bez obzira što je bio odan agent KGB cijeli život.

Kada se Rusija počela oporavljati od kaotične 1990 i odlučila da želi oporaviti svoje snage, ne samo na domaćoj nego i na međunarodnoj razini, Putin je znao da će Crkva biti ključ.

Dakle, Putin je uložio mnogo truda i novca u obnovi crkve i fizički i psihički. Dovođenje ljude natrag u Crkvu je glavni napor Kremlja.

Pod Putinom, Ruska pravoslavna crkva ima sve namjere i svrhu da se vrati ponovno u državu i postati vladina agencija. Putin također koristi crkvu da ujedini sovjetske sfere.

Godine 2007. Putin je ujedinio rusku pravoslavnu crkvu i ruske pravoslavne crkve izvan Rusije.”

Koliko utjecaja, međutim, će Franjo imati na predsjednika Putina i dalje je vrlo upitno kako je ruski lider, i patrijarh Kiril, prethodno izjavio da je sukob u Siriji “sveti rat” za zaštitu kršćanskog naroda koji bi u ovoj regiji mogao biti istrijebljen.

Ljudi se, međutim, mogu nadati da ono što dolazi od ovog povijesnog sastanka između tih dvaju kršćanskih čelnika istočnog i zapadnog svijeta, zapravo može zaustaviti trenutno ludilo koje nas sve obavija, a ako se ne zaustavi uskoro, uzrokovat će smrt stotine milijuna.
 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,