Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » U AMERICI RODITELJI TU┼ŻILI ┼áKOLU ZBOG PRISILJAVANJA DJETETA DA SE ‘PREOBRATI’ NA ISLAM

U AMERICI RODITELJI TU┼ŻILI ┼áKOLU ZBOG PRISILJAVANJA DJETETA DA SE ‘PREOBRATI’ NA ISLAM

KURAN-ISLAMZadatak u javnoj ┼íkoli u Marylandu je uklju─Źivao lekciju u kojoj u─Źenici recitiraju: “Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Allahov poslanik”

Roditelji u Marylandu tu┼że administratore javne ┼íkole zbog zabrinutosti su u─Źitelji poku┼íali preko lekcija indoktrinirati njihovu k─çer u islamsku vjeru, pi┼íe Infowars.

Nevjerojatna tu┼żba je podignuta kod ameri─Źkog Okru┼żnog suda pro┼ílog tjedna, Melissa Wood i njezin suprug John Wood, ameri─Źki veteran koji je osam godina bio u ratu, tvrde da je javna ┼íkola La Plata prekr┼íila prvi amandman promicanjem “islama nad drugim vjerama, poput kr┼í─çanstva ili judaizma.”

Woodovi tvrde da je njihovoj k─çeri, identificiranoj kao C.W. u sudskim dokumentima koje je dobio portal Infowars, bila dodijeljena lekcija i zada─ça 11. razreda o klasama svjetske povijesti koja je “zahtijevala od u─Źenika … da ispune izjave o u─Źenjima i uvjerenjima islama na pisanim listovima zada─çe”, kr┼íe─çi na taj na─Źin obiteljsku kr┼í─çansku vjeru.

Prema tu┼żbi, “U─Źenici C.W. i njezinim kolegama u 11. razredu je obja┼ínjeno da je u svjetskoj povijesti ‘ve─çina muslimanske vjere ja─Źa nego kod prosje─Źnog kr┼í─çanina.’”

Osim toga, “C.W. se tako─Ĺer morala ispovijedati Shehadetu, tvrde─çi: “Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Allahov poslanik”, navodi se u tu┼żbi.

“Ovo u─Źenje je u izravnoj suprotnosti sa duboko usa─Ĺenom kr┼í─çanskom vjerovanju i ba┼ítine k─çerke Woodsovih, te je gre┼íno izraziti se da postoji bilo koji drugi bog osim monoteisti─Źkog kr┼í─çanskog Boga.”


Woods je tako─Ĺer izrazio problem kod svoje k─çerke koja je navodno ┼żrtva ‘d┼żihada’ koji je ‘sveti rat koji se vodi u ime islama, a dio je vjerske du┼żnosti.”

Tu┼żba tvrdi da ih se na satu povjesti povijest tra┼żilo da ─Źitaju tekst iz Kurana te ih da ih se usmjeri “kako bi nau─Źili i recitirati pet stupova islama.”

Za razliku od dva tjedna kroz koja su u─Źenici proveli u promicanju islama, tu┼żba navodi da je razred “proveo samo jedan dan raspravljaju─çi o kr┼í─çanstvu”, ne pokrivaju─çi Bibliji i ne u─Źe─çi “sve temelje kr┼í─çanstva … poput Deset zapovijedi.”

Roditelji ka┼żu da razred tako─Ĺer koristi dvia razli─Źita ud┼żbenika, od kojih prvi u─Źenici mogu ponijeti doma, ali koji ne sadr┼żi poglavlje posve─çeno islamu, a drugi ud┼żbenik koji ostaje u ┼íkoli sadr┼żi dodatne dijelove o islamu.

Nadalje, tvrdi Wood kad je nazvao ┼íkolu i tra┼żio za svoju k─çer da joj se dodjeli druga lekcija, administratori su uzvratili protiv njega govore─çi da nema popu┼ítanja.

“Tu┼żitelji John i Melissa Wood su se protivili da se prema njihovom maloljetnom djetetu C.W., vr┼íi indoktrinacija u islam kao dio javnog obrazovanja u srednjoj ┼íkoli.”

U izjavi za WTOP, direktori javne ┼íkole Charles ┼żupanije izjavili su da je u─Źenje bilo samo dio lekcije o tome kako religija “uz politiku, kulturu, ekonomiju i zemljopis, pridonosi razvoju Bliskog Istoka.”

“Kada ─çemo u─Źiti o razvoju Kine i Indije, studenti ─çe biti ispitani o hinduizmu i budizmu”, navodi se u priop─çenju.

Wood ka┼żu da im je incident izazvao “nepopravljivu ┼ítetu, uklju─Źuju─çi gubitak njihovih temeljnih ustavnih prava, koja im daje pravo na deklarativnu i sudsku zabranu.”
 
(preveo:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,