Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » U AMERICI RODITELJI TUŽILI ŠKOLU ZBOG PRISILJAVANJA DJETETA DA SE ‘PREOBRATI’ NA ISLAM

U AMERICI RODITELJI TUŽILI ŠKOLU ZBOG PRISILJAVANJA DJETETA DA SE ‘PREOBRATI’ NA ISLAM

KURAN-ISLAMZadatak u javnoj školi u Marylandu je uključivao lekciju u kojoj učenici recitiraju: “Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Allahov poslanik”

Roditelji u Marylandu tuže administratore javne škole zbog zabrinutosti su učitelji pokušali preko lekcija indoktrinirati njihovu kćer u islamsku vjeru, piše Infowars.

Nevjerojatna tužba je podignuta kod američkog Okružnog suda prošlog tjedna, Melissa Wood i njezin suprug John Wood, američki veteran koji je osam godina bio u ratu, tvrde da je javna škola La Plata prekršila prvi amandman promicanjem “islama nad drugim vjerama, poput kršćanstva ili judaizma.”

Woodovi tvrde da je njihovoj kćeri, identificiranoj kao C.W. u sudskim dokumentima koje je dobio portal Infowars, bila dodijeljena lekcija i zadaća 11. razreda o klasama svjetske povijesti koja je “zahtijevala od učenika … da ispune izjave o učenjima i uvjerenjima islama na pisanim listovima zadaće”, kršeći na taj način obiteljsku kršćansku vjeru.

Prema tužbi, “Učenici C.W. i njezinim kolegama u 11. razredu je objašnjeno da je u svjetskoj povijesti ‘većina muslimanske vjere jača nego kod prosječnog kršćanina.’”

Osim toga, “C.W. se također morala ispovijedati Shehadetu, tvrdeći: “Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Allahov poslanik”, navodi se u tužbi.

“Ovo učenje je u izravnoj suprotnosti sa duboko usađenom kršćanskom vjerovanju i baštine kćerke Woodsovih, te je grešno izraziti se da postoji bilo koji drugi bog osim monoteističkog kršćanskog Boga.”

Woods je također izrazio problem kod svoje kćerke koja je navodno žrtva ‘džihada’ koji je ‘sveti rat koji se vodi u ime islama, a dio je vjerske dužnosti.”

Tužba tvrdi da ih se na satu povjesti povijest tražilo da čitaju tekst iz Kurana te ih da ih se usmjeri “kako bi naučili i recitirati pet stupova islama.”

Za razliku od dva tjedna kroz koja su učenici proveli u promicanju islama, tužba navodi da je razred “proveo samo jedan dan raspravljajući o kršćanstvu”, ne pokrivajući Bibliji i ne učeći “sve temelje kršćanstva … poput Deset zapovijedi.”

Roditelji kažu da razred također koristi dvia različita udžbenika, od kojih prvi učenici mogu ponijeti doma, ali koji ne sadrži poglavlje posvećeno islamu, a drugi udžbenik koji ostaje u školi sadrži dodatne dijelove o islamu.

Nadalje, tvrdi Wood kad je nazvao školu i tražio za svoju kćer da joj se dodjeli druga lekcija, administratori su uzvratili protiv njega govoreći da nema popuštanja.

“Tužitelji John i Melissa Wood su se protivili da se prema njihovom maloljetnom djetetu C.W., vrši indoktrinacija u islam kao dio javnog obrazovanja u srednjoj školi.”

U izjavi za WTOP, direktori javne škole Charles županije izjavili su da je učenje bilo samo dio lekcije o tome kako religija “uz politiku, kulturu, ekonomiju i zemljopis, pridonosi razvoju Bliskog Istoka.”

“Kada ćemo učiti o razvoju Kine i Indije, studenti će biti ispitani o hinduizmu i budizmu”, navodi se u priopćenju.

Wood kažu da im je incident izazvao “nepopravljivu štetu, uključujući gubitak njihovih temeljnih ustavnih prava, koja im daje pravo na deklarativnu i sudsku zabranu.”
 
(preveo:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,