Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Danas je ‘Beskrajan dan’ – pripazite što radite, možda zapnete u njemu

Danas je ‘Beskrajan dan’ – pripazite što radite, možda zapnete u njemu

beskrajan-danAko ste se danas probudili i sve vam se čini isto kao i jučer, možda ste se našli u istoj nevolji kao i Bill Murray u legendarnoj komediji “Beskrajan dan”

Naime, 2. veljače je Sviščev dan, dan koji se u filmu u nedogled ponavlja i izluđuje Phila Connorsa kojeg glumi Bill Murray.

Beskrajni dan (engl. Groundhog Day) američka je fantastična romantična komedija iz 1993. koja govori o ciničnom meteorologu, Phil Connorsu (Bill Murray), koji proživljava stalno isti dan.

Andie MacDowell glumi Ritu, njegovu novu producenticu. Film je režirao Harold Ramis, a scenarij su napisali Ramis i Danny Rubin. Bio je to jedan od prvih filmova koji su upotrijebili znanstveno-fantastični zaplet kao temelj za romantičnu komediju.

Pri premijeri je film bio umjereno hvaljen od kritike, no s vremenom je stekao još veću reputaciju i postao sastavnim dijelom kulture kada se treba opisati nešto što se stalno ponavlja i nikada ne mijenja.

Ryan Gilbey je hvalio poruku priče o važnom učenju na grešakama. Neki ga smatraju jednim od najboljih filmova svih vremena a nalazi se i na popisu 250 najboljih filmova kinematografije na siteu Internet Movie Database.

Televizijska kuća Sky odlučila je vrlo prigodno obilježiti ovu tradicionalnu obljetnicu maratonom “Beskrajnog dana” koji će se emitirati neprestano tijekom cijeloga dana, 13 puta zaredom, prenosti Independent.

Ne sumnjamo da će biti pravih fanova koji će se hrabro upustiti u ovu filmsku avanturu da iskuse barem djelić muka Phill Connorsa.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(index.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,