Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJSIROMAŠNIJI I NAJPOPULARNIJI PREDSJEDNIK NA SVIJETU: Isus je bio ljevičar, a ne desničar!

NAJSIROMAŠNIJI I NAJPOPULARNIJI PREDSJEDNIK NA SVIJETU: Isus je bio ljevičar, a ne desničar!

muhica-jesusBivši urugvajski predsjednik Jose Mujica, koji je poznat kao “najsiromašniji predsjednik na svijetu” jer je većinu novca darivao u humanitarne svrhe, u razgovoru za Russia Today rekao je kako smatra da su neki od najvećih ljudi u povijesti bili ljevičari

“Mislim da ljevičari nikada neće moći postići potpunu pobjedu, baš kao ni desničari”, rekao je Mujica dodavši kako svaka od političkih opcija ima svojih nedostataka.

Rekao je kako se ljevica stalno bori za “jednakost i pravednost” dok s druge strane stoje desničari kojima su u fokusu konzervativne vrijednosti koje se kose s promjenama i nude sigurnost.

Rekao je da je najveći nedostatak desničarskih ideologija njihov reakcionizam što često otvara put prema fašizmu. Problem, pak, ljevičarskih ideologija je to što zaostaje u razvoju, što je pun lijepih želja koje je teško ostvariti.

“Iz ove perspektive mogli bismo reći da je indijski kralj Ashoka bio ljevičar. Ljevičari su bili i grčki vođa Epaminodas, rimski reformisti braća Grakho ili Isus”, rekao je Mujica.

Mujica je bio urugvajski predsjednik od 2010. do 2015. godine, a iz kabineta je otišao s podrškom javnosti većom od 65 posto.

Za vrijeme svog mandata legalizirao je marihuanu, abortus i istospolne brakove. Preko 90 posto plaće davao je u humanitarne svrhe, a nikada nije preselio u luksuznu predsjedničku palaču već je ostao živjeti na farmi nedaleko Montevidea.

On je još uvijek vozi svoju voljenu plavu Volkswagen Bubu iz 1987. godine, koji je odbio prodati arapskom šeiku za 1 milijun $. Što reći nego, kakav predsjednik!

(index.hr.rs,youtube.com/uredio:NSP)

U 2009. godini, McDonalds je prodao svoj zadnji obrok na Islandu. Evo kako on danas izgleda ...
ČLANOVI BILDERBERG GRUPE I EU ČELNICI: NE POSTOJI VEZA IZMEĐU SEKSUALNIH NAPADA U KÖLNU I MIGRANATSKE KRIZE

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,

reklama