Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IZNENAĐENJE: Zatvorenici iz zloglasnog zatvora Guantanamo prebačeni u BiH i Crnu Goru

IZNENAĐENJE: Zatvorenici iz zloglasnog zatvora Guantanamo prebačeni u BiH i Crnu Goru

guantanamo-bosnaAmeričko Ministarstvo obrane priopćilo je nedavno da su dva zatvorenika iz zatvora u zaljevu Guantanamo na Kubi prebačena u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, gdje bi trebalo da započnu novi život

U priopćenju Pentagona se navodi da je treći zatvorenik Muhamed Bavazir odbio da se ukrca na let za Europu, pa je ostao u američkoj bazi na Kubi, prenijela je agencija AP.

U BiH je prebačen jedan Egipćanin s teškim zdravstvenim problemima, a u Crnu Goru zatvorenik iz Jemena, navelo je američko ministarstvo, dodajući da ni jedan ni drugi nisu mogli vratiti u zemlju iz koje potječu.

Pentagon nije naveo zašto Bavazir nije prihvatio preseljenje u zemlju koja mu je bila namijenjena, a koja nije imenovana, a odvjetnik John Chandler navodi da je on inzistirao da ga pošalju u jednu od više zemalja u kojoj ima rodbinu, pošto nije mogao vratiti u Jemen.

Ukupno su dosad američke vlasti iz Guantanama pustile 91 zatvorenika.

Dvojica zatvorenika koji su prebačeni danas u BiH i Crnu Goru dio su skupine od 17 zatvorenika koji će Gvantanamo napustiti tijekom ovog mjeseca.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,