Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSPERIMENT TOTALITARNE DRŽAVE: Francuska je službeno u ratu i imat će izvanredno stanje sve dok traje rat protiv ISIS-a

EKSPERIMENT TOTALITARNE DRŽAVE: Francuska je službeno u ratu i imat će izvanredno stanje sve dok traje rat protiv ISIS-a

francuska-policijaU Francuskoj će izvanredno stanje biti na snazi ​​sve dok “totalni i globalni rat” protiv Islamske države ne bude gotov, najavio je danas premijer vlade te zemlje Manuel Valls

Valls je istakno da je Francuska u ratu što, kako je objasnio, podrazumijeva korištenje svih demokratskih sredstava pod vladavinom zakona radi zaštite francuskog naroda.

Na pitanje koliko će izvanredno stanje trajati u Francuskoj, Valls je odgovorio “koliko je i neophodno”, istaknuvši da se “ne može sve vrijeme živjeti u izvanrednom stanju”.

“Sve dok postoji prijetnja, moramo koristiti sva sredstva”, smatra francuski premijer.

On je rekao da će izvanredno stanje u Francuskoj biti na snazi ​​sve dok se “ne otarase” takozvane Islamske države koju, kako je rekao, treba iskorijeniti u Africi, na Bliskom Istoku i u Aziji.

“U borbi protiv terorista suočavamo se s totalnim i globalnim ratom”, ocijenio je Valls, dodajući da “rat koji vode, također, mora biti totalan i globalan”.

Izvanredno stanje u Francuskoj uvedeno je nakon terorističkih napada u Parizu 13. studenoga prošle godine i produženo na tri mjeseca, čime su policiji data veća ovlaštenja da provodi racije i kućna uhićenja.

Ukoliko rat protiv ISIS-a bude trajao 10 godina, nadajmo se da francuski premijer zna što priča i kako će se na duge staze primjenjivati izvanredno totalitarno stanje u državi.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,