Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZEMLJANI STRIJEPITE: Vanzemaljci bi ugrozili religiju na Zemlji

ZEMLJANI STRIJEPITE: Vanzemaljci bi ugrozili religiju na Zemlji

alien-religijaJedan profesor kršćanin izjavio je na konferenciji o putovanju u svemir, organiziranoj pod okriljem američke vlade, da bi otkriće vanzemaljaca dovelo do značajnih problema za njegovu religiju

U govoru pod naslovom “Je li Isus umro i za Klingonce?”, Njemački akademik Cristian Veidemann istakao je moguće komplikacije koje bi dalje otkrivanje svemira moglo donijeti, ali i kako bi taj neizbježni teološki konflikt mogao riješiti.

Veidemann, porfesor na Ruhr sveučilištu u Bochumu, kazao je da je smrt Krista, prije nekih 2000 godina, ostvarena da bi se spasio sav živi svijet.

Međutim, taj živi svijet, kako ga definiraju znanstvenici, uključuje 125 milijardi galaksija sa stotinama milijardi zvijezda u svakoj galaksiji.

To znači da, ako inteligentan život postoji na drugim planetima, onda bi Isus ili Bog morao i njih obići i podnijeti jednaku žrtvu za marsovsku vrstu kao i za čovječanstvo.

Moguće alternativno rješenje je, smatra Veidemann, da je Isus odabrao Zemljane kao jedinu rasu koju će spasiti, odbacivši svaki drugi oblik života u galaksiji.

Ili, možda zato jer su ljudi bili jedina rasa koja je bila grešna i zahtijevala “spasenje”, kaže profesor i dodaje “Sada shvaćate o kakvom konfliktu je riječ”.

“Ako uopće postoje vanzemaljska bića, logično je pretpostaviti da je većina njih grešna.

Je li Isus spasio i njih? Moj stav je da nije. Ako je tako, naša pozicija među inteligentnim bićima u svemiru bila bi vrlo posebna”, prenosi Space.com Veidemannovo izlaganje.

Među profesorovim pretpostavkama kako bi Bog mogao riješiti pitanje posjećivanja drugih planeta, je i ta da je Bog mogao poslati višestruke inkarnacije sebe u svemir, gdje bi svaka obišla po jednu naseljenu planetu.

To bi, prema podacima znanstvenika o broju potencijalnih civilizacija, podrazumijevalo oko 250 Božijih inkarnacija.

Ovo shvaćanje bi, međutim, dovelo do brojnih nedoumica među kršćanima jer se smatra da je Bog uzeo tjelesni oblik kao Isus, čime bi teorija o višestrukim Bogovima ozbiljno uzdrmala kršćansko učenje.
 
(b92.net/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,