Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TAJNA NACI VOJSKA FINANCIRANA OD STRANE AMERIKE: Ovaj dokument je skrivan ┼íest desetlje─ça, a kad su ga objelodanili ┼áOKIRAO JE SVIJET

TAJNA NACI VOJSKA FINANCIRANA OD STRANE AMERIKE: Ovaj dokument je skrivan šest desetljeća, a kad su ga objelodanili ŠOKIRAO JE SVIJET

hitler-nacisti-vojskaTajni dokumenti otkrivaju da su poslije Drugog svjetskog rata, biv┼íi ─Źlanovi Nacisti─Źke partije formirali tajnu vojsku kako bi zemlju za┼ítitili od Sovjeta

Ovaj nezakonit projekt izazvao je veliki skandal. Skoro ┼íest ddesetlje─ça “321. strana” bila je neprimije─çena u arhivi Njema─Źke obavje┼ítajne agencije (BND), ali sada je sadr┼żaj dokumenata otkriven i otvara novo poglavlje u poslijeratnoj povijesti Njema─Źke.

Dokumenti otkrivaju postojanje grupe od 2000 veterana nacisti─Źke ere, koji su se odlu─Źili spojiti i napraviti tajnu poslijeratnu vojsku.

Oni su bez dozvole Njema─Źke vlade i bez znanja parlamenta po─Źeli se pripremati za stvaranje ove misteriozne grupe. Cilj je bio da se Njema─Źka obrani od mogu─çih napada s istoka u prvim fazama Hladnog rata. Bili su protiv komunista i ┼żeljeli su da budu spremni ukoliko izbije gra─Ĺanski rat.

Povjesni─Źar Agilof Keselfing je sasvim slucaevi na┼íao ove dokumante dok je radio na istra┼żivanju rane povijesti. Njema─Źki kancelar, Konrad Adenauer, nije znao za postojanje ove grupe do 1951. godine.

Dokumenti svjedo─Źe da je tajna vojska brojala oko 40.000 ─Źlanova. Albert Snec je bio vode─ça figura u ovom projektu.

Ro─Ĺen je 1911. godine i slu┼żio je u Drugom svjetskom ratu. Snec je organizirao okupljanja veterana 25. divizije u kojoj je i on sam bio. Oni su na ovim proslavama ─Źesto debatirali o tome ┼íto treba u─Źiniti ukoliko Rusija poku┼ía napasti Njema─Źku.


Tako je i do┼ílo do ideje za stvaranje tajne vojske. Zapadna Njema─Źka je bila bez vojske u to vrijeme poslije rata, a Amerikanci su svoju povukli iz Europe 1945.

Kasnih pedesetih ova vojska je po─Źela na nekin na─Źin postajati stvarna. Snec je regrutirao mo─çne poslovne ljude, trgovce, veterane, tu┼żitelje, odvjetnike, tehni─Źke znanstvenike i dobio je velike nov─Źane donacije.

Anton Groser, biv┼íi general je vodio brigu o naoru┼żanju. Oni su svi bili protiv komunista i potaknuti ┼żeljom za avanturom “nisu ┼żeljeli biti u dosadnim uredima”. Ve─çina ─Źlanova je bila iz ju┼żne Njema─Źke.

Snecova lista je brojila oko 10.000 imena i on je bio uvjeren da ─çe mu se svi pridru┼żiti koja pozove. On je kako su ga opisali bio energi─Źan i samouvjeren. Uspostvio je dobre odnose s Ligom mladih Nijemaca i sa specijaliziranom organizacijom Tehni─Źki servis, kako bi se pripremila Njema─Źku za napade Sovjeta.

Ove dvije skupine su finanaCirali Amerikanci, ─Źlanovi su bili uglavnom biv┼íi Naci ─Źasnici. Me─Ĺutim zbog svojih ekstremnih desni─Źarskih stavova bile su zabranjene od strane vlade.

Snec se obratio i njema─Źkoj tajnoj slu┼żbi da mu pomogne financijski. Gelen organizacija, koja je prete─Źa Njema─Źke obavje┼ítajne agencije, pomogla mu je, ali mu nije davala previ┼íe novca jer ga je ┼żeljela kontrolirati. O postojanju tajne organizacije saznao je i kancelar Konrad Adenauer, me─Ĺutim on nije raspustio ilegalnu skupinu jer mu je trebala.

Cijela pri─Źa se raspala 1955. kada je oformljena njema─Źka regularna vojska. U tom je trenutku Snecova organizacija je postala vi┼íak. Snec je raspustio, ali je poslije postao vrhovni zapovjednik njema─Źkih oru┼żanih snaga.
 
(blic.rs/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,