Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TAJNA NACI VOJSKA FINANCIRANA OD STRANE AMERIKE: Ovaj dokument je skrivan šest desetljeća, a kad su ga objelodanili ŠOKIRAO JE SVIJET

TAJNA NACI VOJSKA FINANCIRANA OD STRANE AMERIKE: Ovaj dokument je skrivan šest desetljeća, a kad su ga objelodanili ŠOKIRAO JE SVIJET

hitler-nacisti-vojskaTajni dokumenti otkrivaju da su poslije Drugog svjetskog rata, bivši članovi Nacističke partije formirali tajnu vojsku kako bi zemlju zaštitili od Sovjeta

Ovaj nezakonit projekt izazvao je veliki skandal. Skoro šest ddesetljeća “321. strana” bila je neprimijećena u arhivi Njemačke obavještajne agencije (BND), ali sada je sadržaj dokumenata otkriven i otvara novo poglavlje u poslijeratnoj povijesti Njemačke.

Dokumenti otkrivaju postojanje grupe od 2000 veterana nacističke ere, koji su se odlučili spojiti i napraviti tajnu poslijeratnu vojsku.

Oni su bez dozvole Njemačke vlade i bez znanja parlamenta počeli se pripremati za stvaranje ove misteriozne grupe. Cilj je bio da se Njemačka obrani od mogućih napada s istoka u prvim fazama Hladnog rata. Bili su protiv komunista i željeli su da budu spremni ukoliko izbije građanski rat.

Povjesničar Agilof Keselfing je sasvim slucaevi našao ove dokumante dok je radio na istraživanju rane povijesti. Njemački kancelar, Konrad Adenauer, nije znao za postojanje ove grupe do 1951. godine.

Dokumenti svjedoče da je tajna vojska brojala oko 40.000 članova. Albert Snec je bio vodeća figura u ovom projektu.

Rođen je 1911. godine i služio je u Drugom svjetskom ratu. Snec je organizirao okupljanja veterana 25. divizije u kojoj je i on sam bio. Oni su na ovim proslavama često debatirali o tome što treba učiniti ukoliko Rusija pokuša napasti Njemačku.

Tako je i došlo do ideje za stvaranje tajne vojske. Zapadna Njemačka je bila bez vojske u to vrijeme poslije rata, a Amerikanci su svoju povukli iz Europe 1945.

Kasnih pedesetih ova vojska je počela na nekin način postajati stvarna. Snec je regrutirao moćne poslovne ljude, trgovce, veterane, tužitelje, odvjetnike, tehničke znanstvenike i dobio je velike novčane donacije.

Anton Groser, bivši general je vodio brigu o naoružanju. Oni su svi bili protiv komunista i potaknuti željom za avanturom “nisu željeli biti u dosadnim uredima”. Većina članova je bila iz južne Njemačke.

Snecova lista je brojila oko 10.000 imena i on je bio uvjeren da će mu se svi pridružiti koja pozove. On je kako su ga opisali bio energičan i samouvjeren. Uspostvio je dobre odnose s Ligom mladih Nijemaca i sa specijaliziranom organizacijom Tehnički servis, kako bi se pripremila Njemačku za napade Sovjeta.

Ove dvije skupine su finanaCirali Amerikanci, članovi su bili uglavnom bivši Naci časnici. Međutim zbog svojih ekstremnih desničarskih stavova bile su zabranjene od strane vlade.

Snec se obratio i njemačkoj tajnoj službi da mu pomogne financijski. Gelen organizacija, koja je preteča Njemačke obavještajne agencije, pomogla mu je, ali mu nije davala previše novca jer ga je željela kontrolirati. O postojanju tajne organizacije saznao je i kancelar Konrad Adenauer, međutim on nije raspustio ilegalnu skupinu jer mu je trebala.

Cijela priča se raspala 1955. kada je oformljena njemačka regularna vojska. U tom je trenutku Snecova organizacija je postala višak. Snec je raspustio, ali je poslije postao vrhovni zapovjednik njemačkih oružanih snaga.
 
(blic.rs/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,