Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MRTVI ALŽIRAC JE PLAĆENIK CIA-E POVEZAN SA NAPADOM U BURKINI FASO?

MRTVI ALŽIRAC JE PLAĆENIK CIA-E POVEZAN SA NAPADOM U BURKINI FASO?

burkina-fasoPreko 120 osoba, među kojima 33 ranjenih, evakuirano je iz hotela za vrijeme trajanja operacije pripadnika sigurnosnih snaga Burkine Faso koji su u subotu pokušali osloboditi taoce iz hotela u glavnome gradu Ouagadougouu u koji su upali islamistički borci

U međuvremenu, lokalni mediji javljaju kako se borba terorista i sigurnosnih snaga nastavila u drugome hotelu, Ybiju.

Portal SITE Intelligence Grupa kaže da je teroristička skupina preuzela je odgovornost pomoću šifrirane telefonske aplikacije, prenosti Infowars.

The New York Times je objavio da je napad na hotel Splendid u Ouagadougou, Burkina Faso organizirala al-Kaida u islamskom Magrebu i čovjek pod imenom Mokhtar Belmokhtar koji je vođa skupine al-Mourabitoun.

Al Qaida u islamskom Magrebu navodno je priznala odgovornost za napad u priopćenju objavljenom na šifriranoj telefonskoj aplikaciji, prema portalu SITE Intelligence Group.

Spominjanje šifrirane aplikacije je bitno s obzirom na stalni napad i borbu američke vlade protiv tehnologije.

Portal SITE Intelligence Grupa se sastoji od urednice Rite Katz i dvaju “viših savjetnika”, od kojih je jedan Bruce Hoffman, korporativni upravitelj protiv terorizma i protiv pobune u korporaciji RAND i bivši ravnatelj ureda RAND u Washingtonu DC.

Osim financiranja od strane američke vlade, portal je blisko surađivao sa FBI. FBI je specijaliziran za izrade domaćih terorističkih zavjera.

Zanimljivo je da je insajderska skupina “osiguravala terorističke izjave i video materijale i prije nego je SAD-a financirao bogatu lepezu obavještajnih službi”, piše James F. Tracy.

Napadač Mokhtar Belmokhtar je Shadyjeva Veza

Zadnji put smo čuli oza Mokhtar Belmokhtara da je vodio napad na plinsko postrojenje u Alžiru. Najmanje 39 stranih talaca je ubijeno, zajedno s alžirskom zaštitarom nakon što su alžirske specijalne snage upale u plinsko postrojenje Tigantourine u blizini Amenasa, Alžir.

Belmokhtar je regrutiran i obučeni od strane CIA-e u Afganistanu. On je bio “afganistanski Arapin” regrutiran iz Sjeverne Afrike i borio se sa CIA-om i Pakistanskim ISI-om (Inter Usluge Intelligence) mudžahidinima koji su se kasnije raspali na al-Kaidu i talibane.

Nakon smrtonosnog afganistanskog građanskog rata koji je odnio gotovo pola milijuna života, Belmokhtar se vratio u Alžir 1993. godine i pridružio Salafističkoj skupini za propovijedanje i borbu (GSPC).

GSPC navodno je osnovao Hassan Hattab, bivši zapovjednik Grupe Islamističke Armije (GIA). Muhamed Samraoui, zamjenik glavnog stručnjaka Protuobavještajne jedinice alžirske vojske tvrdi da je GSPC osnovan od strane alžirskog vojske u pokušaju da oslabi i uništi umjereni Islamski front spasa, islamistička politička stranka spremna preuzeti vlast na izborima u Alžiru. Članovi GSPC su regrutirani od strane alžirske obavještajne službe po povratku iz džihada u Afganistanu.

U 2007. godini, GSPC mijenja ime u Al-Kaida u islamskom Magrebu (AQIM) i sama usklađuje se sa Libijskom Islamskom borbenom grupom (LIFG). U studenom 2007. godine, drugi zapovjednik Al-Kaide Ayman Al-Zawahiri objavio audio u kojem najavljuje da se LIFG pridružio Al-Kaidi.

“Al-Qaeda u islamskom Magrebu od početka 2007. godine je uspostavila blisku vezu s libijskom Islamskom borbenom grupom, čiji čelnici su također obučeni i regrutirani u Afganistanu od strane CIA-e”, piše Michel Chossudovsky. “LIFG tajno podržava CIA i britanski MI6.”

Prema dokumentu MI6-a, britanska obavještajna služba je znala da je LIFG organizirao atentat na Gaddafija 1995. godine uključujući “Libijske veterane koji su služili u Afganistanu.”

U izvješću se daje kredibilitet činjenici da su britanske vlasti dopustili članovima LIFG da žive u Velikoj Britaniji i da se uključe u aktivnosti podržavanja organizacija unatoč svojoj službenoj izjavi da su teroristička skupina.
 

 
 

 

 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,