Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MRTVI AL┼ŻIRAC JE PLA─ćENIK CIA-E POVEZAN SA NAPADOM U BURKINI FASO?

MRTVI AL┼ŻIRAC JE PLA─ćENIK CIA-E POVEZAN SA NAPADOM U BURKINI FASO?

burkina-fasoPreko 120 osoba, me─Ĺu kojima 33 ranjenih, evakuirano je iz hotela za vrijeme trajanja operacije pripadnika sigurnosnih snaga Burkine Faso koji su u subotu poku┼íali osloboditi taoce iz hotela u glavnome gradu Ouagadougouu u koji su upali islamisti─Źki borci

U me─Ĺuvremenu, lokalni mediji javljaju kako se borba terorista i sigurnosnih snaga nastavila u drugome hotelu, Ybiju.

Portal SITE Intelligence Grupa ka┼że da je teroristi─Źka skupina preuzela je odgovornost pomo─çu ┼íifrirane telefonske aplikacije, prenosti Infowars.

The New York Times je objavio da je napad na hotel Splendid u Ouagadougou, Burkina Faso organizirala al-Kaida u islamskom Magrebu i ─Źovjek pod imenom Mokhtar Belmokhtar koji je vo─Ĺa skupine al-Mourabitoun.

Al Qaida u islamskom Magrebu navodno je priznala odgovornost za napad u priopćenju objavljenom na šifriranoj telefonskoj aplikaciji, prema portalu SITE Intelligence Group.

Spominjanje ┼íifrirane aplikacije je bitno s obzirom na stalni napad i borbu ameri─Źke vlade protiv tehnologije.

Portal SITE Intelligence Grupa se sastoji od urednice Rite Katz i dvaju “vi┼íih savjetnika”, od kojih je jedan Bruce Hoffman, korporativni upravitelj protiv terorizma i protiv pobune u korporaciji RAND i biv┼íi ravnatelj ureda RAND u Washingtonu DC.

Osim financiranja od strane ameri─Źke vlade, portal je blisko sura─Ĺivao sa FBI. FBI je specijaliziran za izrade doma─çih teroristi─Źkih zavjera.

Zanimljivo je da je insajderska skupina “osiguravala teroristi─Źke izjave i video materijale i prije nego je SAD-a financirao bogatu lepezu obavje┼ítajnih slu┼żbi”, pi┼íe James F. Tracy.

Napada─Ź Mokhtar Belmokhtar je Shadyjeva Veza

Zadnji put smo ─Źuli oza Mokhtar Belmokhtara da je vodio napad na plinsko postrojenje u Al┼żiru. Najmanje 39 stranih talaca je ubijeno, zajedno s al┼żirskom za┼ítitarom nakon ┼íto su al┼żirske specijalne snage upale u plinsko postrojenje Tigantourine u blizini Amenasa, Al┼żir.

Belmokhtar je regrutiran i obu─Źeni od strane CIA-e u Afganistanu. On je bio “afganistanski Arapin” regrutiran iz Sjeverne Afrike i borio se sa CIA-om i Pakistanskim ISI-om (Inter Usluge Intelligence) mud┼żahidinima koji su se kasnije raspali na al-Kaidu i talibane.


Nakon smrtonosnog afganistanskog gra─Ĺanskog rata koji je odnio gotovo pola milijuna ┼żivota, Belmokhtar se vratio u Al┼żir 1993. godine i pridru┼żio Salafisti─Źkoj skupini za propovijedanje i borbu (GSPC).

GSPC navodno je osnovao Hassan Hattab, biv┼íi zapovjednik Grupe Islamisti─Źke Armije (GIA). Muhamed Samraoui, zamjenik glavnog stru─Źnjaka Protuobavje┼ítajne jedinice al┼żirske vojske tvrdi da je GSPC osnovan od strane al┼żirskog vojske u poku┼íaju da oslabi i uni┼íti umjereni Islamski front spasa, islamisti─Źka politi─Źka stranka spremna preuzeti vlast na izborima u Al┼żiru. ─îlanovi GSPC su regrutirani od strane al┼żirske obavje┼ítajne slu┼żbe po povratku iz d┼żihada u Afganistanu.

U 2007. godini, GSPC mijenja ime u Al-Kaida u islamskom Magrebu (AQIM) i sama uskla─Ĺuje se sa Libijskom Islamskom borbenom grupom (LIFG). U studenom 2007. godine, drugi zapovjednik Al-Kaide Ayman Al-Zawahiri objavio audio u kojem najavljuje da se LIFG pridru┼żio Al-Kaidi.

“Al-Qaeda u islamskom Magrebu od po─Źetka 2007. godine je uspostavila blisku vezu s libijskom Islamskom borbenom grupom, ─Źiji ─Źelnici su tako─Ĺer obu─Źeni i regrutirani u Afganistanu od strane CIA-e”, pi┼íe Michel Chossudovsky. “LIFG tajno podr┼żava CIA i britanski MI6.”

Prema dokumentu MI6-a, britanska obavje┼ítajna slu┼żba je znala da je LIFG organizirao atentat na Gaddafija 1995. godine uklju─Źuju─çi “Libijske veterane koji su slu┼żili u Afganistanu.”

U izvje┼í─çu se daje kredibilitet ─Źinjenici da su britanske vlasti dopustili ─Źlanovima LIFG da ┼żive u Velikoj Britaniji i da se uklju─Źe u aktivnosti podr┼żavanja organizacija unato─Ź svojoj slu┼żbenoj izjavi da su teroristi─Źka skupina.
 

 
 

 

 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,