Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » KRALJICA RATOVA: E-mailovi Hillary Clinton otkrivaju pravu istinu o Libiji

KRALJICA RATOVA: E-mailovi Hillary Clinton otkrivaju pravu istinu o Libiji

hillaryclinton-emailNedavno otkrivena elektronska pošta Hillary Clinton pokazuju da je glavni povod za intervenciju u Libiji i ubistvo Moamera el Gadafija bio libijski plan da se napravi valuta sa zlatnom podlogom koja bi bila konkurent dolaru i euru

Na samom kraju 2015. godine objavljeno je vi┼íe od 3000 e-mailova koji otkrivaju zanimljive ─Źinjenice

Na Staru godinu objavljeno je više od 3000 e-mailova Hillary Clinton koji su pokazali da je Libijin plan stvaranja valute sa zlatnom podlogom koja bi se natjecala s eurom i dolarom bio glavni motiv za intervenciju NATO-a.

Dok se dio medija nakon objave e-mailova bavio primjerice smije┼ínim fotografijama koje su u njima zatekli, Foreign Policy Journal pi┼íe da sadr┼że eksplozivne dokaze o ratu u Libiji: priznanje pobunjeni─Źkih ratnih zlo─Źina, postojanje posebnih instruktora koji su u Libiji djelovali od samog po─Źetaka antivladinih protesta, tvrdnje da zapadne zemlje spletkare oko pristupa libijskoj nafti, zabrinutost da Gaddafijeve rezerve zlata i srebra prijete europskoj valuti.

Hillaryni odredi smrti

Mnoge informacije koje je Clinton dobivala u e-mailovima, a koji su ozna─Źene kao strogo povjerljive, stizale su od njezina dugogodi┼ínjeg bliskog savjetnika Sidneya Blumenthala ─Źiji e-mailovi sadr┼że o─Źite dokaze o ratnih zlo─Źinima, pi┼íe FPJ.

Mo┼że se pro─Źitati i da su ─Źesta meta pobunjenika bili crnci u Gaddafijevim snagama. Oni su ubijani po kratkom postupku, a libijsko crno stanovni┼ítvo, kao i radnici iz podsaharske Afrike optu┼żivani su za bliskost sa re┼żimom te su bili meta ratnih zlo─Źina.

FPJ pi┼íe da se ─Źini da je Clinton osobno bila upoznata sa zlo─Źinima Gaddafijevih protivnika puno prije nego su se dogodili neki od najgorih genocidnih zlo─Źina.

Al Kaida i specijalne zapadne jedinice unutar Libije

Mailovi koje je slao Sydney Blumenthal potvr─Ĺuju i da su specijalne snage obu─Źavale pobunjenike povezane s Al Kaidom.

Blumenthal navodi izuzetno osjetljivi izvor koji je potvrdio da su britanske, francuske i egipatske specijalne snage obu─Źavale libijske militante uz egipatsko-libijsku granicu, te u predgra─Ĺima Benghazija.

Analiti─Źari su dugo naga─Ĺali kada i gdje su zapadni vojnici bili u libijskom ratu, a e-mail slu┼żi kao definitivni dokaz da su na tlu bili u roku nekoliko mjeseci nakon po─Źetka najranijih prosvjeda koji su izbili sredinom, odnosno krajem velja─Źe 2011. godine.

Do 27. o┼żujka vanjski operativci ve─ç su nadgledali transfer oru┼żja i drugih zaliha pobunjenicima, uklju─Źuju─çi i naizgled beskrajno opskrbu AK47 juri┼ínim pu┼íkama i municijom.

Libija kao prijetnja francuskim interesima

Poruka koju je na svoju adresu elektroni─Źke po┼íte Hillary Clinton primila u travnju 2011. godine osvijetlila je ciljeve Francuske koja je bila na ─Źelu napada na Libiju.

U e-mailu se navodi nekoliko razloga za aktivnu borbu Pariza, a me─Ĺu njima su zadobivanje ve─çeg dijela u iskori┼ítavanju libijske nafte. Spominje se i osiguravanje francuskog utjecaja u regiji i pove─çanje ugleda Nicolasa Sarkozyja u zemlji, te ─Źvr┼í─çi utjecaj francuske vojne sile u regiji i sprje─Źavanje Gaddafijevog utjecaja u predjelima koje Pariz smatra frankofonskom Afrikom.

Velik dio e-maila otpada na veliku prijetnju koju za francuski franak, koji je cirkulirao kao glavna valuta u tim afri─Źkim zemljama, predstavljaju Gaddafijeve rezerve zlata i srebra. Plan je bio ve─ç navedeno stvaranje valute.

Prema nekim podacima vrijednost Gaddafijevih zaliha bila je viša od 7 milijardi dolara.

Francuski obavje┼ítajci plan su otkrili brzo nakon po─Źetka pobune ┼íto je bio jedan od ─Źimbenika koji je utjecao na odluku tada┼ínjeg predsjednika Sarkozyja da napadnu Libiju.

Pojavio se, naime, strah da bi Libija s novom pan-afri─Źkom valutom mogla dovesti Sjevernu Afriku do visokog stupnja ekonomske neovisnosti. Francuski obavje┼ítajci otkrili su libijsku inicijativu da se natje─Źu s europskom valutom pomo─çu lokalne alternative, a to se moralo sru┼íiti vojnom agresijom, pi┼íe Foreing Policy Journal.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(dnevnik.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,