Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » ‘Odinova vojska’ uvodi reda na ulicama Finske: Skupine muškaraca ujedinjene protiv migranata

‘Odinova vojska’ uvodi reda na ulicama Finske: Skupine muškaraca ujedinjene protiv migranata

odinova-vojskaPoslijednjih mjesec dana skupine muškaraca u crnim jaknama s vikinškim simbolima sve su češća pojava u gradovima Finske, oni nisu nasilni, oni pomažu policiji

Oni patroliraju gradovima diljem Finske u potrazi za migrantima. Radi se “Odinovoj vojsci”, skupini ekstremnih desničara koji noću patroliraju ulicama kako bi branili “prave Fince” od migranata, piše VOA.

Finci otpočetka nisu s pozitivom prihvaćali ideju o doseljavanju izbjeglica i migranata. Još ljetos zabilježeni su brojni slučajevi napada na izbjeglice, a napadači su uglavnom nosili kapuljače KKK-a.

Potkraj prošle godine skupina mladića u gradiću Kemi uspostavili su “Odinovu vojsku”, svake su noći patrolirali ulicama grada te građane čuvali od “opasnih” migranata.

Pravi je problem nastao kad su oformljene “podružnice” iste te vojske i u ostalim gradovima Finske. Tad je i policija shvatila da se radi o opasnoj skupini ekstremnih desničara. Grupa je pogotovo postala aktivna nakon što je na proslavi Nove godine i u Helsinkiju zabilježeno nekoliko seksualnih napada na žene.

Skupina još nije postala nasilna, tvrde da samo žele pomoći policiji koja se teško nosi sa svojim obavezama. Policija ih pak ne dira, rekli su samo da patroliranje ulicama nije zločin.

“U Finskoj je naglo porasla stopa kriminala od trenutka kada su ti islamisti došli u našu zemlju”, rekli su članovi skupine koji redovito organiziraju demonstracije pod sloganomo “Migranti nisu dobrodošli”.

I policija je potvrdila da se stopa seksualnog nasilja uznemiravanja u Finskoj gotovo udvostručila u odnosu na prošlu godinu, no ipak to ne žele povezivati s brojnim tražiteljima azila. Čak 32 tisuče ljudi prošle je godine zatražilo azil u Finskoj, dok je tek godinu prije taj broj iznosio 3.600 ljudi.

Većina Finaca tvrdi da se protivi noćnim patrolama ekstremnih desničara i neonacista, no ipak se previše ne bune na njihove aktivnosti. Finska vlada bila je nešto jasnija – nasilje neće tolerirati.

Skupina djeluje u 23 finska grada

“Da razjasnimo jednu stvar – jedino policija može držati red u ovoj zemlji, nitko više”, izjavio je premijer Juha Sipila.

U sjedištu Odinove vojske, gradiću Kemiju, mladiće u crnom može se vidjeti svakodnevno. Ulice su ih pune i noću, čak i kad se temperatura spusti na 30 stupnjeva ispod nule. Skupina djeluje u 23 finska grada.

“Po našem mišljenju, muslimani uzrokuju nesigurnost i porast kriminala. Mi smo patriotska organizacija koja će se boriti za bijelu Finsku”, piše na web stranici pokreta.

Neki se članovi od gore navedene izjave ipak ograđuju, rekavši kako će braniti i pomagati ljudima bez obzira na to koja im je boja kože.

Policija još nije zabilježila sukobe između Odinovih vojnika i migranata, no budno prate rast skupine za koju sigurnosne službe smatraju da blisko surađuje s ekstremističkim pokretima.

Njemački mediji pišu da “Odinova vojska” radi sasvim konkretno, kad susretne imigrante, pitaju ih za dokumente. Ukoliko su imigranti ilegalno u zemlji ili rade probleme, “Odinova vojska” zove policiju. Oni sami ne rješavaju problem.
 

 
(index.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,