Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIŠE NEMA NAIVNE EMPATIJE PREMA IMIGRANTIMA: Novo istraživanje među građanima otkriva novi trend u Njemačkoj nakon napada u Kölnu

VIŠE NEMA NAIVNE EMPATIJE PREMA IMIGRANTIMA: Novo istraživanje među građanima otkriva novi trend u Njemačkoj nakon napada u Kölnu

IMIGRANTI-ANKETA-NJEMACKANjemački stav prema izbjeglicama ubrzano se mijenja nakon napada na žene na novogodišnju noć u Kölnu. Novo istraživanje tako pokazuje kako sve više građana smatra da je broj tražitelja azila u zemlji previsok

U studenom je tek nešto više od polovice ispitanika smatralo da je broj tražitelja ispitanika prevelik, a sada, prema istraživanju YouGov-a to smatra 62 posto ispitanika.

Prosvjedi i kontra prosvjedi

Protesti grupa krajne desnice Pegide i HoGeSa protiv migranata organizirani su diljem zemlje ovog mjeseca, a u jednakoj mjeri organizirani su i antifašistički kontra-prosvjedi.

Stotine desničarskih prosvjednika divljalo je u Leipzigu u ponedjeljak navečer, dok je najmanje 11 izbjeglica napadnuto od strane ljudi koji su obećavali da će “očistiti” Köln dan ranije.

Sve više žena protiv migracije

Slogan “izbjeglice dobrodošli” čuje se sve manje, a popularnost Angele Merkel pada. U studenom je istraživanje koje je proveo YouGov za Bild pokazalo da tek nešto više od pola ispitanika smatra da je broj dolazaka izbjeglica prevelik, dok ih je 42 posto izjavilo da su prihvatljivi. Petina ispitanika kazala je kako bi zemlja mogla primiti i više izbjeglica.

Sada, nakon silovanja u Kölnu gotovo dvije trećine ispitanika smatra kako je broj tražitelja azila prevelik, a samo 16 posto je zadovoljno brojkama, a 18 posto ih smatra da bi mogle biti i veće.

Žene su u Njemačkoj sklonije protiviti se sadašnjoj razini migracije, što nije bio slučaj prije seksualnih napada na Novu godinu. Vjeruje se kako je to najveći razlog skoka od 12 postotnih poena u protivljenju migraciji.

Sve više Njemaca protivi se dolasku izbjeglica (istraživanje)

ANKETA-IMIGRANTI
 
(telegram.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,