Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROMOCIJA JEDNE SVJETSKE RELIGIJE? Povijesni susret Pape sa šefom Googlea filantropom Eric Schmidtom u Vatikanu iza zatvorenih vrata

PROMOCIJA JEDNE SVJETSKE RELIGIJE? Povijesni susret Pape sa šefom Googlea filantropom Eric Schmidtom u Vatikanu iza zatvorenih vrata

papa-googlePapa Franjo želi koristiti internet za širenje moralnih poruka Crkve, a Google je Bog interneta

Papa Franjo I. svojedobno je opisao internet kao “božji dar”. Papa vjerojatno dobro poznaje Boga, a u petak će imati priliku upoznati čovjeka koji je šef interneta, ili barem najbliže što bi s takvoj funkciji moglo biti.

Bivši predsjednik uprave Googlea Eric Schmidt sastat će se s Papom na 15 minuta u Vatikanu. Schmidt je vodio Googleovu uspješnu bitku za dominaciju na internetu, a nakon što je firma restrukturirana u holding Alphabet ostao je na visokoj funkciji izvršnog predsjednika. Schmidt je jedan od apsolutno najutjecajnijih ljudi tehnološke industrije i veliki filantrop.

Izvori iz Vatikana na koje se poziva Guardian, kažu da će se sastanak održati u četiri oka bez zapisnika, a s Papom i Schmidtom trebao bi biti i bivši dužnosnik State Departmenta Jared Cohen koji je sada direktor firme Google Ideas i sa Schmidtom je napisao zapaženu knjigu iz 2013. ” The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business”. Prva informacija o susretu prošla je gotovo nezapaženo, u tvitu korisnika Iacopa Scaramuzzija koji se predstavlja kao ekspert za Vatikan.


Papa tvrdi da je internet mjesto susreta i solidarnosti

Papa Franjo jednom je izjavio da nema kompjutor. U legendarnom govoru o tehnologiji 2014. rekao je da je internet platforma koja nudi “ogromne mogućnosti za susret i solidarnost i to je istinski dobro”.

“U ovakvom svijetu mediji nam mogu pomoći da osjetimo kako smo bliži jedni drugima, stvoriti osjećaj jedinstva ljudske porodice koje onda može nadahnuti solidarnost i ozbiljna nastojanja da osiguramo dostojanstveniji život svima”, rekao je Papa.

Franjo je prvi papa koji redovno tvita na profilu @pontifex koji je otvorio njegov prethodnik Papa Benedikt XVI. i ima 8,4 milijuna followera. Jednom je bio i domaćin Google Hangoutsa u Vatikanu.

Na novoj funkciji u Alphabetu Eric Schmidt prvenstveo radi kao globalni ambasador Googlea, politički je aktivni liberal, donator Baracka Obame i član Savjetničkog odbora za znanost i tehnologiju Bijele kuće.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegram.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,