Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » ONI ĆE NAS OPET SPASITI: NASA formirala odjel za obranu Zemlje od asteroida

ONI ĆE NAS OPET SPASITI: NASA formirala odjel za obranu Zemlje od asteroida

METEOR-ZEMLJANEKI AMERIČKI MEDIJI GA VEĆ NAZVALI “ODJEL PRIPREME ZA ARMAGEDON”, A GLAVNU ULOGU NADAJMO SE DA NEĆE IGRATI BRUCE WILLIS

Američka aeronautička i svemirska agencija – NASA – formirala je poseban odjel za zaštitu Zemlje od prijetnji iz svemira.

Njegov službeni nazv je: Odjel za koordinaciju planetarne obrane (Planetary Defense Coordination Office).

Neki američki mediji su formiranje ovog odjela, odnosno samo odjel, nazvali – “odjelom za pripreme za Armagedon”.

NASA je svoje novo odjeljenje uključila u upravu za planetarne znanosti.

Njegov glavni stručnjak za obranu planeta (Planetary Defense Officer) postao je Lyndon Johnson koji je dosad rukovodio programom NASA za praćenje svemirskih objekata koji se načazi ili mogu naći u blizni Zemlje.

Zadatak Planetary Defense Coordination Office biće otkrivanje asteroida i drugih objekata koji bi se mogli sudariti s našom planetom. Plus: prprema za poduzimanje mjera za osujećivanje takvih prijetnji.

Američki mediji pišu da bi SAD za osujećivanje udara asteroida u Zemlju mogle koristiti i “usmjerene nuklearne eksplozije”.

U evidenciji NASA trenutno se nalazi preko 13.500 kozmičkih objekata “svih veličina” koji se potencijalno mogu približiti Zemlji.

Svake godine otkrije oko 1.500 novih.

Znači, amerikanci će nas ponovo spasiti od asteroida kao i u filmu “Armagedon” iz 1998. godine. Što vi mislite o tome?
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,