Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » P.C. ROBERTS: Ameri─Źka vlada je najve─ça i najmasovnija kriminalna organizacija na svijetu

P.C. ROBERTS: Ameri─Źka vlada je najve─ça i najmasovnija kriminalna organizacija na svijetu

amerika-vlada“ZAPADNI MEDIJI ┼áUTE ZATO ┼áTO SU SASTAVNI DIO KRIMINALNE ORGANIZACIJE WASHINGTONA”

Sjedinjene Dr┼żave i dalje “ja┼íu” na koncepciji vlastite izuzetnosti i nastavljaju u ime nje svoje zakone dizati iznad suvereniteta ostalih zemalja – ocijenio je Paul Craig Roberts.

Svjetski poznati ameri─Źki politikolog istovremeno naglasio da se ameri─Źka administracija (vlada) na taj na─Źin pretvara u “najmasovniju kriminalnu organizaciju na svijetu”. Pa dodatno objasnio:

Washington name─çe vlast ameri─Źkih sudova stranim dr┼żavama i progla┼íava eksteritorijalnu nadle┼żnost ameri─Źkih sudova nad djelovanjem onih zemalja s kojim Washington ili ameri─Źke interesne grupe nisu suglasni.

Mo┼żda su neosnovane optu┼żnice protiv stranih gra─Ĺana najgora manifestacija ignoriranja suvereniteta drugih dr┼żava od strane slu┼żbenog Washingtona”.

Roberts se posebno osvrnuo na ono ┼íto rukovodstvo SAD ─Źini u suverenoj i neutralnoj ┼ávicarskoj:

“Washington je prvo prinudio ┼ívicarsku vladu da prekr┼íi vlastito bankarsko zakonodavstvo. Zatim je prinudio ┼ávicarsku da ukine zakon o bankarskoj tajni. Tobo┼że je ┼ávicarska demokratska zemlja, ali o njenim dr┼żavnim zakonima odlu─Źuju ljudi u Washingtonu koje ┼ávicarci nisu odabrali”.

Roberts smatra da je Washington izmislio skandal s FIFA da bi “udario po Rusiji”:

“┼ávicarska je ku─ça svjetskog nogometa, ali to nije smetalo Washingtonu da u tu zemlju po┼íalje agente FBI da hapse gra─Ĺane ┼ávicarske.

Poku┼íajte zamisliti obrnutu situaciju: da ┼ávicarska ┼íalje svoje federalne agente u SAD da hapse Amerikance! “

Jo┼í je ukazao: “Pogledajte i kako je Washington uspostavio svoju vlast nad ugovorom koji je francusko brodogradili┼íte potpisalo s ruskom vladom, pa prinudio tu francusku kompaniju da taj ugovor raskine. To je bilo dio poku┼íaja da se Rusija “nau─Źi pameti” zato ┼íto nije slu┼íala naredbe Washingtona povodomKrima”.

Ameri─Źki politolog posebno nagla┼íava da o sli─Źnim slu─Źajevima zapadni mediji ne pi┼íu ni┼íta zato ┼íto su “dio kriminalne organizacije Washingtona”.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,