Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » P.C. ROBERTS: Američka vlada je najveća i najmasovnija kriminalna organizacija na svijetu

P.C. ROBERTS: Američka vlada je najveća i najmasovnija kriminalna organizacija na svijetu

amerika-vlada“ZAPADNI MEDIJI ŠUTE ZATO ŠTO SU SASTAVNI DIO KRIMINALNE ORGANIZACIJE WASHINGTONA”

Sjedinjene Države i dalje “jašu” na koncepciji vlastite izuzetnosti i nastavljaju u ime nje svoje zakone dizati iznad suvereniteta ostalih zemalja – ocijenio je Paul Craig Roberts.

Svjetski poznati američki politikolog istovremeno naglasio da se američka administracija (vlada) na taj način pretvara u “najmasovniju kriminalnu organizaciju na svijetu”. Pa dodatno objasnio:

Washington nameće vlast američkih sudova stranim državama i proglašava eksteritorijalnu nadležnost američkih sudova nad djelovanjem onih zemalja s kojim Washington ili američke interesne grupe nisu suglasni.

Možda su neosnovane optužnice protiv stranih građana najgora manifestacija ignoriranja suvereniteta drugih država od strane službenog Washingtona”.

Roberts se posebno osvrnuo na ono što rukovodstvo SAD čini u suverenoj i neutralnoj Švicarskoj:

“Washington je prvo prinudio švicarsku vladu da prekrši vlastito bankarsko zakonodavstvo. Zatim je prinudio Švicarsku da ukine zakon o bankarskoj tajni. Tobože je Švicarska demokratska zemlja, ali o njenim državnim zakonima odlučuju ljudi u Washingtonu koje Švicarci nisu odabrali”.

Roberts smatra da je Washington izmislio skandal s FIFA da bi “udario po Rusiji”:

“Švicarska je kuća svjetskog nogometa, ali to nije smetalo Washingtonu da u tu zemlju pošalje agente FBI da hapse građane Švicarske.

Pokušajte zamisliti obrnutu situaciju: da Švicarska šalje svoje federalne agente u SAD da hapse Amerikance! “

Još je ukazao: “Pogledajte i kako je Washington uspostavio svoju vlast nad ugovorom koji je francusko brodogradilište potpisalo s ruskom vladom, pa prinudio tu francusku kompaniju da taj ugovor raskine. To je bilo dio pokušaja da se Rusija “nauči pameti” zato što nije slušala naredbe Washingtona povodomKrima”.

Američki politolog posebno naglašava da o sličnim slučajevima zapadni mediji ne pišu ništa zato što su “dio kriminalne organizacije Washingtona”.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,