Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LJUBITELJI FILMA I GEORGE LUCAS PREVARENI: Lukas među kritičarima “Buđenja sile”, žali što je “svoju djecu” prodao “bijelim robovlasnicima”

LJUBITELJI FILMA I GEORGE LUCAS PREVARENI: Lukas među kritičarima “Buđenja sile”, žali što je “svoju djecu” prodao “bijelim robovlasnicima”

george-lucas-prevarenOPTUŽBE NA RAČUN J. J. ABRAMSA DA JE NOVA EPIZODA “RATOVA ZVIJEZDA” – PLAGIJAT PRETHODNIH, A TO JE OČITO SVAKOME TKO GA JE POGLEDAO

Jedan od najvećih marketinga u posvijesti filma pokazuje samo jedno, a to je da nema veze kakav je film, ukoliko imate para za njegovo reklamiranje.

Producent i režiser novog nastavka filma “Ratovi zvijezda – Buđenje sile” – J.J. Abrams – osumnjičen je da je njegova epizoda te filmske sage “plagijat prethodnih nastavaka”.

The Hollywood Reporter citirao je više optužbi tog tipa. Pa objavio je Abramsovu reakciju:

J.J. Abrams: “Takve optužbe su potpuno neosnovane. Doduše, unaprijed sam znao i ovo: što god mi učinili – naći će se se grupa ljudi koja će naći razlog za osporavanje. Jedino sam se molio da ih bude što manje. Film smo snimali zato što smo vjerovali da će on biti nešto značajno i posebno. Film na čije gledanje ima smisla potrošiti vrijeme”.

Abrams je podvukao da je njegov zadatak bio – koristeći gledateljima “povijest” iz prethodnih epizoda – da u sagu uvede “nove heroje”.

Među kritičarima Abramsovog dijela se našao i tvorac “Ratova zvijezda” George Lucas. The Hollywood Reporter navodi ove njegove kritičke opservacije:

George Lucas: “Oni su odlučili napraviti retro-film. Meni se to ne sviđa. Ja sam se trudio da svaki prethodni nastavak filma bude različit. Zato i jesu bili različiti, s različitim planetima i kosmičkim brodovima “.

Lucas je otkrio da tvrtka Walt Disney, kojoj je prodao franšizu, nije bila zainteresirana da o novom filmu čuti njegovo mišljenje.

Pritom je prethodne epizode (filmove) nazvao “svojom djecom”. Pa s gorčinom priznao da ih je prodao “bijelim robovlasnicima”.

Ukoliko niste pogledali, film možete pogledati online na ovom linku bit.ly/1NO71fK
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,