Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Cijepljenje protiv gripe: Neu─Źinkovita i iznimno opasna propaganda

Cijepljenje protiv gripe: Neu─Źinkovita i iznimno opasna propaganda

cijepljenje-gripaPonovno smo do┼íli do perioda kada je pojava gripe u─Źestala i kada se uvelike reklamiraju mjere prevencije

Na ┼żalost, nitko ne reklamira kako oja─Źati imunitet kojim ─çemo se obraniti od gripe ili ubrzati ozdravljenje, ve─ç se isti─Źu samo cjepiva kao jedini u─Źinkoviti vid prevencije. No, istina je sasvim druga─Źija ÔÇô cjepiva protiv gripe ne samo da su neu─Źinkovita ve─ç su i iznimno opasna.

Te┼íko je odoljeti preporukama lije─Źnika, koji ─çe svojim autoritetom i dojmom koji ostavljaju sugestivno djelovati na nas, sugeriraju─çi nam cjepiva protiv gripe kao jedine u─Źinkovite mjere prevencije. No treba znati, svako je to cjepivo prije svega kontaminirano, dolazi uz brojne nuspojave, a na tr┼żi┼ítu se na┼ílo zahvaljuju─çi zakulisnim igrama velikih korporacija koje se ne libe iznositi samo rezultate istra┼żivanja koja su sami financirali i koji ─çe, naravno, i─çi samo njima u korist.

Brojne opasne nuspojave i štetne posljedice vam nitko neće prezentirati, a neke od njih mogu biti i pogubne.

Opasnosti cjepiva protiv gripe su poznati ve─ç vi┼íe desetlje─ça, jo┼í 1970-tih je uo─Źena povezanost izme─Ĺu Guillain-Barrovog Sindroma (GBS) i cjepiva protiv gripe, odnosno izme─Ĺu odumiranja ┼żiv─Źanih stanica i sezonskih cjepiva, no usprkos ovoj ─Źinjenici, cijepljenje se i dalje propagira kao najbolje rije┼íenje. No to nije sve, nakon ┼íto su zdravstveni djelatnici otvoreno priznali poveznicu izme─Ĺu H1N1 cjepiva i smrtonsonog Guillain-Barrovog Sindroma, potvr─Ĺeno je da cijepljenje s H1N1 cjepivom mo┼że dovesti do narkolepsije.

Još 2010. Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da je 12 zemalja podnijelo izvještaj o povezanosti razvoja bolesti spavanja (narkolepsije ) i cjepiva tipa H1N1. Treba i navesti da je ovaj tip cjepiva još uvijek dio tradicionalnog sezonskog cjepiva protiv gripe.

Unato─Ź svi ovim otkri─çima, nastavilo se s praksom nametanja cjepiva protiv gripe svim generacijama, a osobit je udar na najosjetljivije ÔÇô djecu, trudnice i starije osobe. Osim toga, agenda propagiranja i zastra┼íivanja je iz godine u godinu sve ve─ça.

Da ne bi ispalo da su su ovo samo neke teorije zavjere, postoje brojna istra┼żivanja koja potvr─Ĺuju ove tvrdnje, postoje dokazi, a osim toga, sve su opasnosti navedene u uputama o cjepivima, samo ┼íto ih korisnici ne mogu vidjeti. Sigurno niste do┼żivjeli to da prilikom dolaska kod lije─Źnika dobijete kompletnu informaciju o cjepivima protiv gripe, no vi na tu informaciju imate pravo stoga je zatra┼żite.

Osim zastra┼íuju─çih opasnosti, trebamo biti svjesni i neu─Źinkovitosti cjepiva protiv gripe, naime, prema najboljim dostupnim znanstvenim dokazima, cjepiva protiv gripe ─çe biti u─Źinkovita samo protiv 10% cirkuliraju─çih virusa koji uzrokuju simptome sezonske epidemije gripe. Osim toga, utvr─Ĺeno je da ova cjepiva izazivaju upalne reakcije koje mogu biti ┼ítetne za ljudsko srce, fetus u razvoju i krhki imunolo┼íki sustav dojen─Źadi. Dakle, mogu li teoretske prednosti prevagnuti nad potencijalnom ┼ítetom?

Kako bi shvatili ograni─Źenja u u─Źinkovitosti cjepiva protiv gripe, nisu potrebna dugotrajna i skupa istra┼żivanja, ve─ç samo sagledavanje iz perspektive ove temeljne ─Źinjenice o virologiji:

ÔÇťPreko 200 virusa uzrokuju gripu i oboljenja nalik gripi, poput bolesti koje proizvode iste simptome (povi┼íena temperatura, glavobolja, bolovi, ka┼íalj i hunjavica). Bez laboratorijskih testova, lije─Źnici ne mogu razlikovati koji je virus uzro─Źnik i o kojoj se bolesti radi. Svi ti simptomi traju danima i rijetko dovode do smrti ili te┼íkih bolesti, a u najboljem slu─Źaju, cjepiva mogu biti u─Źinkovita samo protiv gripe A i B, koje predstavljaju oko 10% svih virusa.ÔÇť

Zna─Źi medicinska znanost se temelji na znanstveno utvr─Ĺenim ─Źinjenicama, no o─Źito samo onim koja idu u prilog farmaceutskim industrijama i zapravo se sve samo, kao i uvijek, gleda kroz profit. Tako nije uzeto u obzir istra┼żivanje koje, primjerice, isti─Źe kako cjepiva protiv gripe pove─çavaju rizik od razvoja upalnih kardiovaskularnih promjena koje ukazuju na pove─çani rizik od sr─Źanih oboljenja poput sr─Źanog udara.

Nije istaknuto ni da ova cjepiva negativno utje─Źu na trudnice, istra┼żivanje iz 2011. otkriva da cijepljenje protiv gripe uzrokuje pove─çanje upala kod trudnica koje mogu pove─çati rizik od preeklampsije i drugih nepovoljnih ishoda, poput prijevremenog poroda. Ovakvi nalazi uop─çe ne iznena─Ĺuju jer cjepiva za gripu jo┼í uvijek sadr┼że visoko upalne, neurotoksi─Źne i imunotoksi─Źne te┼íke metale, poput ┼żive. Povezano s ovim, posebno je zanimljivo istaknuti koliko je jak farmaceutski lobi, naime, dogovorom izme─Ĺu 140 zemalja koje su pristale smanjiti izlo┼żenost ┼żivi, smanjit ─çe se njena prisutnost u primjerice termometrima i sijalicama, no ne i u cjepivima.

Prema Zavodu za javno zdravstvo, a u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, cijepiti se trebaju i djeca i to od ┼íest mjeseci starosti, unato─Ź ─Źinjenicama da djeca mogu do┼żivjeti kardiorespiratorne komplikacije i pojavu C-reaktivnog proteina kao odgovor na sva cjepiva, davana bilo pojedina─Źno ili istovremeno u kombinaciji. Osim toga, cjepiva protiv gripe mogu izazvati i narkolepsiju, a osobito je opasno cjepivo protiv takozvane svinjske gripe, H1N1, koje uzrokuje pove─çanje narkolepsije za ─Źak 17 puta. Ponovno treba naglasiti, sastavni dio sezonskog cjepiva protiv gripe je upravo H1N1.

Sve u svemu, pove─çava se broj otkri─ça o ┼ítetnim posljedicama cijepljenja protiv gripe, bilo protiv sezonskih ili epidemijskih gripa. ┼Żalosno je da se tako manipulira javno┼í─çu, prikrivaju─çi va┼żne studije koje nekima mogu spasiti ┼żivot ili utjecati na kvalitetu ┼żivota. Ako samo razmislimo, vjerujemo da bi svatko od nas volio znati i dobru i lo┼íu stranu onoga ┼íto ─çe unijeti u svoje tijelo, jednako kako postupamo i s nekom hranom. Zar zaslu┼żujemo manje znanja o tako opasnim tvarima koje ─çemo ubrizgati u sebe ili svoju djecu, nego ┼íto znamo o hrani?

Bez obzira koliko informacija vam servira moderna medicina i mediji, sami istra┼żite ┼íto vi┼íe mo┼żete o ne─Źemu ┼íto mislite primijeniti, potra┼żite i alternativne, prirodne na─Źine za sprje─Źavanje i lije─Źenje gripe. Ve─ç sada zapo─Źnite s ja─Źanjem imuniteta kako bi sprije─Źili razvoj gripe ili ubla┼żili razvoj bolesti, koristite visoke doze vitamina C u obliku natrij askorbata, jedite vi┼íe sirovog povr─ça i vo─ça, konzumirajte p─Źelinje proizvode i ljekovito bilje, hranite se zdravom, organski uzgojenom hranom, aktivno se bavite tjelovje┼żbom, svakodnevno boravite na svje┼żem zraku u prirodi i u─Źinite sve kako bi eliminirali stres koji najvi┼íe doprinosi padu imuniteta i razvoju bolesti.
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,