Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠEF BEČKE POLICIJE ODGOVARA ŽENAMA EUROPE: Žene noću ne bi trebale izlaziti same i prihvaćati piće od stranaca

ŠEF BEČKE POLICIJE ODGOVARA ŽENAMA EUROPE: Žene noću ne bi trebale izlaziti same i prihvaćati piće od stranaca

zena-solovanjeŠef Bečke policije podigao je prašinu izjavom kako žene ne bi smjele noću same izlaziti na ulicu, javlja austrijski portal the Local

Gerhard Pürstl izjavio je to nakon što je otkriveno kako je nekoliko žena napadnuto i tijekom novogodišnje noći i u Salzburgu.

“Žene ne bi trebale noću same izlaziti na ulicu, moraju izbjegavati sumnjiva područja, a u klubovima bi piće trebale prihvatiti samo ako im ga ponudi netko koga poznaju”, izjavio je Pürstl za novine Krone.

U susjednoj Njemačkoj, više od 100 žena napale su skupine muškaraca.

Izjave šefa policije izazvala je brojne kritike udruga za ženska prava.

“Zar bi žene sada trebale izlaziti samo u pratnji tjelohranitelja ako ne žele da im se govori da su same krive ako upadnu u nevolje”, pita se Berivan Aslan, glasnogovornica Njemačke zelene stranke žena.

Ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner kazala je kako će policija provoditi nultu stopu tolerancije na seksualne napade.

“Mi žene nećemo dopustiti ograničavanje naših sloboda ni za milimetar”, kazala je.

Pürstl se u međuvremenu opravdava te tvrdi kako je samo ponavljao savjet kojeg policija već desetljećima dijeli kao dio strategije sprječavanja zločina.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,