Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJČITANIJA KNJIGA U KNJIŽNICI UJEDINJENIH NARODA: “Kako izbjeći suđenje za ratne zločine!”

NAJČITANIJA KNJIGA U KNJIŽNICI UJEDINJENIH NARODA: “Kako izbjeći suđenje za ratne zločine!”

ujedinjene-nacijeDa li ste se ikada zapitali zašto se elita i njihovi podanici mogu izvući s ubojstvom? UN ima vrlo popularan priručnik za takve stvari

Biblioteka Ujedinjenih naroda izazvala je pravu medijsku oluju objavljivanjem informacije da je njena najčitanija knjiga u 2015. godini bila knjiga o tome kako šefovi država i državni dužnosnici mogu izbjeći suđenja za ratne zločine.

Biblioteka “Dag Hamarskjold”, nazvana po bivšem generalnom tajniku Ujedinjenih naroda koji je umro 1961. godine, pokušala je malo povećati svoj publicitet komentarom o najčitanijoj knjizi na Twitteru, ali su reakcije na društvenim mrežama bile neugodne, prenosi Russia Today.

Najčitanija knjiga pod naslovom “Imunitet šefova država i državnih dužnosnika za ratne zločine” je zapravo doktorska teza Ramone Pedretti na Sveučilištu u Luzernu u kojoj je razmatrano pitanje da li šefovi država mogu biti optuženi za ratne zločine pred stranim sudovima.

Njezin zaključak je da lideri ne mogu biti procesuirani pred stranim sudovima dok su još na funkciji šefa država ili vlade, tako da recimo Robertu Mugabeu ili Basharu el Asadu trenutno ne mogu suditi američki sudovi.

Međutim, kada odu s dužnosti pravne institucije drugih država ih mogu optužiti.

Komentari na društvenim mrežama su bili više nego neugodni.

Neki nisu mogli vjerovati što čitaju, dok su drugi rekli da to svakako nije nešto čime se treba hvaliti. Bilo je i korisnika koji su podsjetili na ono što najviše iritira građane New Yorka kod stranih diplomata.

“Kako ti diplomati i njihovi šefovi mogu biti imuni od gonjenja zbog zločina poput neplaćanja kazni za parking, ili zbog držanja seksualnih robova?”, napisao je jedan od njih.
 


 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,