Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJ─îITANIJA KNJIGA U KNJI┼ŻNICI UJEDINJENIH NARODA: “Kako izbje─çi su─Ĺenje za ratne zlo─Źine!”

NAJ─îITANIJA KNJIGA U KNJI┼ŻNICI UJEDINJENIH NARODA: “Kako izbje─çi su─Ĺenje za ratne zlo─Źine!”

ujedinjene-nacijeDa li ste se ikada zapitali za┼íto se elita i njihovi podanici mogu izvu─çi s ubojstvom? UN ima vrlo popularan priru─Źnik za takve stvari

Biblioteka Ujedinjenih naroda izazvala je pravu medijsku oluju objavljivanjem informacije da je njena naj─Źitanija knjiga u 2015. godini bila knjiga o tome kako ┼íefovi dr┼żava i dr┼żavni du┼żnosnici mogu izbje─çi su─Ĺenja za ratne zlo─Źine.

Biblioteka “Dag Hamarskjold”, nazvana po biv┼íem generalnom tajniku Ujedinjenih naroda koji je umro 1961. godine, poku┼íala je malo pove─çati svoj publicitet komentarom o naj─Źitanijoj knjizi na Twitteru, ali su reakcije na dru┼ítvenim mre┼żama bile neugodne, prenosi Russia Today.

Naj─Źitanija knjiga pod naslovom “Imunitet ┼íefova dr┼żava i dr┼żavnih du┼żnosnika za ratne zlo─Źine” je zapravo doktorska teza Ramone Pedretti na Sveu─Źili┼ítu u Luzernu u kojoj je razmatrano pitanje da li ┼íefovi dr┼żava mogu biti optu┼żeni za ratne zlo─Źine pred stranim sudovima.

Njezin zaklju─Źak je da lideri ne mogu biti procesuirani pred stranim sudovima dok su jo┼í na funkciji ┼íefa dr┼żava ili vlade, tako da recimo Robertu Mugabeu ili Basharu el Asadu trenutno ne mogu suditi ameri─Źki sudovi.

Me─Ĺutim, kada odu s du┼żnosti pravne institucije drugih dr┼żava ih mogu optu┼żiti.

Komentari na dru┼ítvenim mre┼żama su bili vi┼íe nego neugodni.

Neki nisu mogli vjerovati ┼íto ─Źitaju, dok su drugi rekli da to svakako nije ne┼íto ─Źime se treba hvaliti. Bilo je i korisnika koji su podsjetili na ono ┼íto najvi┼íe iritira gra─Ĺane New Yorka kod stranih diplomata.

“Kako ti diplomati i njihovi ┼íefovi mogu biti imuni od gonjenja zbog zlo─Źina poput nepla─çanja kazni za parking, ili zbog dr┼żanja seksualnih robova?”, napisao je jedan od njih.
 


 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,