Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Angeli Merkel stavljeno do znanja: Rješavaj migrantsku krizu ili ćemo je riješiti bez tebe!

Angeli Merkel stavljeno do znanja: Rješavaj migrantsku krizu ili ćemo je riješiti bez tebe!

angela-merkel-imigrantiVažno zatvoreno zasjedanje Horst Seehofera, predsjenika Kršćansko socijalne unije

Kancelarka Angela Merkel je odbacila prijedlog svog koalicijskog partnera, predsjednika vlade Bavarske Horsta Seehofer, da ustanovi ograničenja za prijem migranata, a pritom uopće nije shvatila da više nije u gri samo rješenje migracijske krize več i njezin ostanak na vlasti – ocijenio je Saarbrücker Zeitung.

Njemački list tvrdi da je Seehofer – na zatvorenom zasjedanju vrha svoje Kršćansko-socijalne unije u gradu Wilbad-Krojte – rekao da se želi migrantska kriza rješiti sa Merkelovom na položaju kancelara, ali i da to pitanje mora početi rješavati “što je brže moguće “.

Saarbrücker Zeitung, pozvavši se na zaključke tog zatvorenog zasjedanja, podvlači: “Stvari tako stoje da ili će Merkel uzeti situaciju pod kontrolu ili će to, moguće je pokušati uraditi bez nje”.

Seehofer je već nekoliko puta zahtijevao da Njemačka ne prima više od 200.000 migranata godišnje. Po njegovoj procjeni, to je najveći broj migranata koje Njemačka može integrirati.

Merkel je dosad odbijala prihvatiti bilo kakav “plafon” za useljavanje jer bi to značilo zatvaranje granica za nove migrante.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,