Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JO┼á JEDAN KAOS NA ISTOKU: Gotovo je! Kurdi progla┼íavaju NEZAVISNOST!

JOŠ JEDAN KAOS NA ISTOKU: Gotovo je! Kurdi proglašavaju NEZAVISNOST!

ankara-turska-protesti-kurdiKurdske skupine odr┼żale su sastanak na jugoistoku Turske i pozvale na progla┼íenje autonomije u trenutku dok turske snage vode sukobe s kurdskim pobunjenicima, kojih je, prema podacima agencija do sada ubijeno preko 200

Kurdski izvori isti─Źu da turske snage ubijaju i civile.

Poziv na progla┼íenje autonomije dolazi dva dana nakon zasjedanja Demokratskog Narodnog Kongresa (DTK), koji je sastavljen od vi┼íe kurdskih nevladinih organizacija, u turskom jugoisto─Źnom gradu Diyarbakir.

“Pravi─Źan otpor koji pru┼ża na┼í narod protiv politika koje degradiraju kurdski problem je u svojoj su┼ítini zahtjev za lokalnom samoupravom i lokalnoj demokracijom”, navodi se u kona─Źnom tekstu rezolucije koja nosi naziv “Deklaracija politi─Źke odluke o pitanju samouprave”.

Nema sumnje da ─çe ovaj poziv dodatno eskalirati napetosti i sukobe izme─Ĺu Kurda i turskih vlasti koje se o┼ítro protive bilo kakvoj autonomiji koja bi eventualno mogla voditi u progla┼íenje kurdske dr┼żave.

Turski predsjednik Recep Erdogan rekao je u svom posljednjem govoru da Turska nikada ne─çe dozvoliti stvaranje nove dr┼żave unutar njenih granica.
 
(vestinet.rs/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,