Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » JOĆ  JEDAN KAOS NA ISTOKU: Gotovo je! Kurdi proglaĆĄavaju NEZAVISNOST!

JOĆ  JEDAN KAOS NA ISTOKU: Gotovo je! Kurdi proglaĆĄavaju NEZAVISNOST!

ankara-turska-protesti-kurdiKurdske skupine odrĆŸale su sastanak na jugoistoku Turske i pozvale na proglaĆĄenje autonomije u trenutku dok turske snage vode sukobe s kurdskim pobunjenicima, kojih je, prema podacima agencija do sada ubijeno preko 200

Kurdski izvori ističu da turske snage ubijaju i civile.

Poziv na proglaơenje autonomije dolazi dva dana nakon zasjedanja Demokratskog Narodnog Kongresa (DTK), koji je sastavljen od viơe kurdskih nevladinih organizacija, u turskom jugoistočnom gradu Diyarbakir.

“Pravičan otpor koji pruĆŸa naĆĄ narod protiv politika koje degradiraju kurdski problem je u svojoj suĆĄtini zahtjev za lokalnom samoupravom i lokalnoj demokracijom”, navodi se u konačnom tekstu rezolucije koja nosi naziv “Deklaracija političke odluke o pitanju samouprave”.

Nema sumnje da će ovaj poziv dodatno eskalirati napetosti i sukobe između Kurda i turskih vlasti koje se oĆĄtro protive bilo kakvoj autonomiji koja bi eventualno mogla voditi u proglaĆĄenje kurdske drĆŸave.

Turski predsjednik Recep Erdogan rekao je u svom posljednjem govoru da Turska nikada neće dozvoliti stvaranje nove drĆŸave unutar njenih granica.
 
(vestinet.rs/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,