Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OD JAMES BONDA DO POŠTOVANJA: Sada Putina slušaju i zapadni lideri i obični ljudi

OD JAMES BONDA DO POŠTOVANJA: Sada Putina slušaju i zapadni lideri i obični ljudi

PUTIN-JAMES-BONDPočetkom 2015. strani političari su o predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu govorili kao o protivniku Zapada i “zlikovcu” nalik onima iz filmova o Jamesu Bondu

Ipak, tijekom godine su se okolnosti promijenile pa sada priznaju da je Putin jak vođa i smatraju ga glavnim borcem protiv terorizma, piše analitičar britanskog lista Daily Express.

“Godina je za ruskog predsjednika počela najnapetijim odnosima sa Zapadom od vremena Hladnog rata”, piše analitičar, prenosi Sputnjik.

Putina su optuživali za invaziju na Ukrajinu, rušenje malezijskog “boinga” iznad Donjecka, za upad ruskih vojnih zrakoplova u britanski zračni prostor i za politička ubojstva.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je više puta opovrgavalo ovakve optužbe, što je u zapadnim medijima bilo shvaćeno kao antizapadna pozicija.

“Ali dogodilo se nešto zbog čega se međunarodno shvaćanje Putina preokrenulo za 180 stupnjeva. U posljednjih nekoliko mjeseci suprotstavljanje ‘željeznog čovjeka’ terorističkoj organizaciji Daesu (takozvana Islamska država) donijelo mu je mnoštvo pristalica”, piše analitičar.

On navodi da od momenta kada je Ruska Federacija počela svoju kampanju za uništavanje Daesu-a, odnos prema Putinu se veoma promijenio.

“I zaista, u studenom je stari protivnik Rusije – Sjedinjene Države – objavio dogovor Baracka Obame i Vladimira Putina o političkoj tranziciji koja može okončati građanski rat u Siriji.

Sada Putina, čovjeka koga se Zapad bojao i nije ga prihvaćao, slušaju i zapadni lideri i obični ljudi“, navodi analitičar.

 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,