Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » ERDOGAN I TURCI U ŠOKU: Putin odlučio Kurdima napraviti državu i štititi ih od Turaka

ERDOGAN I TURCI U ŠOKU: Putin odlučio Kurdima napraviti državu i štititi ih od Turaka

putin-kurdi“Ukoliko pozovete medvjeda na ples, ne odlučujete vi kada je ples gotov već medvjed”

Ruski predsjednik Vladimir Putin je odobrio ruskoj vojsci i obavještajcima da zaštite kurdski narod od Turske koja je zaprijetila da će izvršiti “etničko čišćenje” nad svim Kurdima.

Putin je izdao naređenje da se svi Kurdi zaštite, što mu omogućava Članak 87 ruskog Ustava po kojemu je Putin vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ruske federacije.

Predsjednik Putin je zapovijed obrazložio činjenicom da se Turska sada smatra “ratobornom neprijateljskom prijetnjom” s obzirom na dokaze da turska vlada financira teroriste Islamske države dok ISIS šalje tankere i kamione pune nafte preko tursko-iračke granice.

Pošto ruski energetski gigant Gazprom Neft planira početi sa bušenjem nafte u Iraku iduće godine, Putin smatra da je krađa od Iraka isto što i krađa od Rusije.

Putina također brine činjenica da Turska pokušava zataškati svoje zločine, uključujući i genocidni napad na Kurde u svojoj državi zbog kojeg je preko 200.000 pripadnika ove skupine pobjeglo iz svojih domova.

Obamin režim u tome neizravno podupire Tursku pošto mu nije palo na pamet da naredi ovoj NATO članici da prestane sa ubijanjem i uništavanjem.

Predsjednik Putin se približio Kurdima nakon sastanka ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova s ​​čelnikom prokurdske stranke u Turskoj, Selatinom Demirtasa, koji je otkrio mnoge turske “mračne” tajne i kojeg je nakon toga premijer Turske, Ahmed Davutoglu, označio kao izdajnika.

Među najinteresantnijim informacijama koje je Demirtas otkrio Kremlju jeste dokaz o suučesništvu između Obaminog režima i Turske pri rušenju ruskog zrakoplova iznad Sirije 24. studenog. Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, Igor Konašenkov, naveo je da to potvrđuje da je američka strana proslijedila Turskoj informacije koje je dobila od Rusije o mjestu i misiji ruskog zrakoplova.

Predsjednik Putin je prije izdavanja svog naređenja upozorio članice Zaljevskog saveza sa suradnju (Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate) da će, ukoliko budu podržavali Tursku ili Islamsku državu, moći očekivati ​​trenutnu odmazdu Rusije.

Glasnogovornik Zaljevskog saveza za suradnju, katarski ministar vanjskih poslova Kaled bin Muhamed al Atijah, odmah je odgovorio rekavši da saudijska koalicija čini sve što je u njezinoj moći da se izbori protiv ekstremističke ideologije i da ne djeluje u sklopu američke koalicije.

U svakom slučaju, ukoliko Moskva podrži Kurde u borbi protiv Turske, a naročito ako im osigurati oružje koje su zahtijevali, turska politika će se naći u kaosu.

Kako kaže ruska poslovica:

“Ukoliko pozovete medvjeda na ples, ne odlučujete vi kada je ples gotov već medvjed”.
 
(webtribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , ,