Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Trump: Velika je čast dobiti kompliment od Putina

Trump: Velika je čast dobiti kompliment od Putina

putin_trumpRusija i SAD mogu surađivati ​​na svim razinama, od čega će koristi imati sve zemlje svijeta, izjavio je kandidat za predsjednika SAD Donald Trump

On je, odgovarajući na riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao da je velika čast dobiti kompliment od čovjeka kojeg veoma poštuju u svojoj zemlji, ali i u inozemstvu.

“Ja sam uvijek vjerovao da se Rusija i SAD trebaju zajedno boriti protiv terorizma i utjecati na oporavak svijeta”, rekao je Trump i dodao da će sve zemlje svijeta imati velike koristi od trgovinske suradnje SAD i Rusije.

Putin je u četvrtak za vrijeme godišnje konferencije za novinare govorio o predstojećim izborima u SAD nazvavši Donalda Trumpa “bistrim čovjekom punim talenta, koji je nesporni favorit u predsjedničkoj utrci”.

Putin: Tramp apsolutni lider u predsjedničkoj utrci u SAD

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je izjavu Donalda Trumpa da je spreman da produbi odnose s Rusijom u slučaju da pobijedi na izborima za predsjednika SAD.

“On govori da želi prijeći na drugi, čvršći razinu odnosa (s Rusijom). Možemo li to ne pozdraviti? Naravno, mi to pozdravljamo”, rekao je Putin novinarima.

Ruski lider, međutim, nije želio ocjenjivati predizbornu kampanju i retoriku koja se u njoj koristi.

“Nije naš posao da određujemo njegov (Trampov) kvalitetu, ali on je apsolutni lider u predsjedničkoj utrci”, rekao je Putin. “On je upečatljiv čovjek, talentiran, bez svake sumnje”, rekao je Putin.

Prema Putinovim riječima, sve što se tiče unutarnje politike i Trampovih promjena u retorici radi povećanja svoje popularnosti, nema veze s Rusijom.

“To nije naš posao, da ocjenjujemo njegov rad”, rekao je ruski predsjednik.

Američki milijarder Donald Trump je u posljednje vrijeme učvrstio liderski položaj među drugim političarima iz Republikanske stranke koji pretendiraju biti kandidati za predsjednika. Prema rezultatima nacionalne ankete koju su proveli stručnjaci Sveučilišta Monmuta (New Jersey), za Trumpa je spremno glasovati 41 posto ispitanika.

Četrdeset peti američki predsjednik biti će izabran 8. studenog 2016. godine. Aktualni predsjednik Barack Obama nema pravo se ponovno kandidirati za najvišu državnu funkciju.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,