Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Današnji robovi su spremni i da se žestoko bore za očuvanje svog – robovskog statusa

Današnji robovi su spremni i da se žestoko bore za očuvanje svog – robovskog statusa

robovlasnicko-drustvo-ekonomijaCilj globalnog potrošačkog društva nije opće povećanje bogatstva i pravednije društvo, kao što se preko medija sugerira, već apsolutna vlast skupine privilegiranih

U jednom od svojih posljednjih intervjua medijskoj kući RT, Vladimir Putin je, oslikavajući prirodu suštinskih globalnih nesporazuma, izjavio da između SAD i Rusije postoje fundamentalne kulturološke razlike, kao i razlike u filosofiji života.U osnovi američke samospoznaje leži individualistička ideja, a u osnovi samospoznaje Rusije stoji kolektivistička ideja.

To je još jedan signal da se u sjeni velikog geopolitičkog okršaja, koji pred našim očima kulminira na Bliskom istoku i čiji cilj je kontrola teritorija i prirodnih resursa, dešava i ideološki sukob obiteljske i antiporodične civilizacije čiji je cilj duša suvremenog čovjeka.

Terminator

Svakom slobodnom čovjeku jasno je da cilj globalnog potrošačkog društva nije opće povećanje bogatstva i pravednije društvo, kao što se preko medija sugerira, već apsolutna vlast skupine privilegiranih.

Radi ostvarivanja, takve, apsolutne vlasti, bilo je neophodno kombiniranim sredstvima manipulacije, poticaja i prisile stvoriti nesvjesnog roba, neostvareni ideal svih moćnika kroz povijest ljudskog roda.

Bez nesvjesnog roba nema ni apsolutne vlasti.

Danas takav, savršeni rob postoji.

On je porobljen u tolikoj mjeri da čak nije ni svjestan svog ponižavajućeg položaja. Ne samo da ne sanja slobodu, kao sužnji nekad, već je spreman da se žestoko bori za očuvanje svog robovskog statusa.

Ovo žalosno biće možemo nazvati i Savršenim potrošačem.

Savršeni potrošač je u suštini biće bez svoje volje, on samo ima naučenu sposobnost usvajanja tuđih ideja i želja kao svojih. Bez korijena i bez obiteljskog i nacionalnog identiteta on je savršeno podoban za svaku vrstu manipulacije.

U svojoj idealnoj formi, Savršeni potrošač je istrgnut i odsječen od svake identiteske zajednice države do obitelji, on je bezlična individua vođena isključivo animalnim nagonima.

On revnosno i po naredbi reagira na sve nebitno i prizemno. On štiti jake i prezaštićene, a ravnodušan je prema slabim i ugroženim.

On po zapovijedi izražava sućut samo ljudima Zapada, ljudima “prve kategorije” a prešućuje pa se čak i podsmjehuje žrtvama vlstitog naroda i svim ostalim, manje bitnim.

Takav potrošački automat daje svojim automobilima osobna imena, u stanju je danima kampirati ispred potrošačkih hramova radi najnovijeg modela smartphonea, sudjeluje u ljudskim stampedima zbog sezonskih popusta, polijeva se hladnom vodom jer su mu rekli da je to humani čin, dijeli svoje intimne fotografije sa bezbroj nepoznatih ljudi na društvenim mrežama i stavlja se na listu čekanja za ugradnju čipa pod kožu.

Istine radi treba reći da se sjena takvog terminatora nalazi se i u dušama slobodnih ljudi.

I samo čeka trenutak nepažnje.

Prepreke u ostvarivanju ciljeva globalnih elita

Najveća prepreka u ostvarivanju apsolutne moći globalnih korporativnih elita predstavlja postojanje zajednica čije vrijednosti su suprotne nametnutoj indivudualističkoj dogmi.

To su prirodne obitelji, suverene i djelomično suverene države i danas već i rastuće alternativne civilizacije s obiteljskim vrijednosnim sustavima.

Na osobnoj razini odgovorni obiteljski čovjek je najveći neprijatelj potrošačkog automata.

Obrana prirodne obitelji

Obitelj se zbog svega toga našla na prvoj liniji napada od strane globalno – potrošačkog društva.

Globalna financijska elita je odavno shvatila da bi svako slabljenje prirodne obitelji ubrzalo razaranje društvene solidarnosti, olakšalo rušenje suverenih država i spriječilo stvaranje svjetske alternative Novom svjetskom poretku.

Zbog toga se protiv prirodne obitelji upotrebljavaju dosad neviđena sredstva:

globalna medijska promocija antimorala pod maskom zaštite ljudskih prava, nametanje antiobiteljskih zakonodavnih tendencija, mrežno promoviranje antiporodičnih stilova i financijski poticaji promotora antiobiteljskog ponašanja, plašenje stanovništva demografskom eksplozijom i manjkom resursa.

Zlo koje oduvijek pratilo ljudsku prirodu prvi put u povijesti dobiva i svog vjernog saveznika u vidu široke medijske promocije.

Zlo se danas otvoreno reklamira.

Toga ranije nije bilo, u starom svijetu iako punom protivurečnosti i sukoba ipak je postojao stabilan sustav vrijednosti koji je razlikovao dobro i zlo.

Današnje globalne elite su stabilan sustav vrijednosti zamijenile lako mijenjajućim fluidnim moralom po kome je dozvoljeno sve što je u njihovom interesu.

Postavlja se pitanje: da li se i kako prirodna obitelj u takvim okolnostima može obraniti.

Nada

Dobra vijest je da se globalno-potrošačko društvo, unatoč prividnoj moći, danas nalazi u svojoj regresivnoj fazi.

Dojam je da je unatoč još uvijek izraženoj ekonomskoj, vojnoj i medijskoj snazi ​​vrijeme njegove pune dominacije za nama.

Ovaj dojam je vezan za jačanje država s drugačijim društvenim vrijednostima koje postaju realna civilizacijska alternativa Novom svjetskom poretku.

Istovremeno ogoljena, totalitarna i ohola priroda današnjeg globalnog društva je dubinski razorila koncept nametnute zapadne moralne superiornosti, pokazala svu dubinu svjetske krize i učinila da svjetska povijest, unatoč Fukujami, nije završena, već se pred našim očima stvara nova.

U toj novoj povijesti svjetska ekonomija je u višegodišnjoj stagnaciji i zapadna ponuda individualističkog potrošačkog raja sve više liči na običnu šarenu lažu.

Čovječanstvo danas traži novu egzistencijalnu ponudu koja će mu život učiniti smislenim.

Zato suvremeni svijet živi na civilizacijskoj rubu. Pitanja praktične geopolitike koja danas dijele čovječanstvo mogu već sutra u potpunosti otići u drugi plan u odnosu na sukob o prirodi čovjeka, obitelji i društva.

Kombinirane aktivnosti svake države, a tako i Hrvatske (državna volja, zakonodavna aktivnost, aktivna uloga Crkve, angažirani mediji) daju drugačije odgovore na ova pitanja od trenutno globalno dominantnih.

Nažalost, Hrvatska je kao država, zahvaljujući pogubnom djelovanju svojih elita u prošlosti, bezalternativno se vezujući za EUtopiju preuzela veliki broj autodestruktivnih državnih obveza.

One najstrašnije, poput odricanja od dijela svoje teritorije i pristupanja NATO-u se, iako se još uvijek formalno ne nameću, svakim novim danom sve više podrazumijevaju.

U svakom slučaju, budućnost će brzo dati odgovor da li ćemo sutra dočekati u globalnom totalitarnom logoru ili ćemo biti svjedoci rađanja jednog humanijeg i obiteljsko orijentiranog društva.

Jasno je da se uzroci ekonomskih, socijalnih i ratnih nedaća na Zemlji ne nalaze u tzv. populacionoj bombi i manjku prirodnih resursa već u bolesnoj pohlepi privilegirane manjine koja vođena logikom profita i apsolutne moći nekontrolirano uništava tradicionalne obrasce ponašanja i crpi svjetske energetske izvore.

Obiteljska civilizacija kao svoj cilj umjesto savršenog i sebičnog potrošača mora postaviti odgovornog i skromnog obiteljskog čovjeka.

Obiteljski čovjek je logikom svog života i učenja u prirodnoj obitelji usmjeren na put potrošačkog samograničenja i socijalnog davanja.

Paradoksalno, u još uvijek tržišno orijentiranoj civilizaciji opterećenoj ratovima, ekonomskom krizom i općom nesigurnošću upravo Obiteljski čovjek raspolaže sa izuzetnom ponudom životnog smisla koju je teško odbiti.

Prirodna obitelj je neophodna svijetu. Samo povratkom prirodne obitelji u centar civilizacijskog stremljenja pobijedit se globalna apatija prozrokovana učenjem da je materijalno blagostanje jedini kriterij osobne sreće.

Samo dostojanstvo i duboki smisao i ljepota obiteljskog života može udahnuti novu snagu i oduševljenje u umornu dušu čovječanstva.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,