Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Izraelsko istra┼żivanje: Potpuna remisija Crohnove bolesti uz kanabis

Izraelsko istra┼żivanje: Potpuna remisija Crohnove bolesti uz kanabis

pusenje-mrihuanaGotovo polovica ispitanika jedne studije, koji su tijekom 8 tjedana redovno pušili kanabis, su kao rezultat imali potpunu remisiju Crohnove bolesti

Potaknuti ovim rezultatima, znanstvenici predla┼żu daljnja istra┼żivanja s ve─çim brojem osoba kao i s terapijom kanabisom koja ne uklju─Źuje pu┼íenje.

Za potrebe ove studije, znanstvenici Medicinskog centra Meir iz Izraela su ispitivali 21 osobu s teškim stupnjem ove bolesti crijeva, a koji nisu imali pozitivne reakcije na terapije steroidima, imunomodulatorima ili anti-TNF-α agensima.

Ispitanike su podijelili u dvije skupine: 11-tero je dobilo smotuljke koje su pušili dva puta dnevno, a 10-tero je dobilo placebo smotak u kojem nije bilo tragova kanabinoida.

Smotuljci kanabisa su sadr┼żavali 115 mg ╬ö9-tetrahidrokanabinol (THC), dok je placebo sadr┼żavao cvijetove kanabisa iz kojeg je THC ekstrahiran. Aktivnost bolesti i laboratorijski testovi su evaluirani tijekom osam tjedana lije─Źenja i dva tjedna nakon toga.

Potpuna remisija Crohnove bolesti zabilje┼żena je kod 5 od 11 ispitanika (45%) u skupini pu┼ía─Źa kanabisa i kod 1 od 10 u placebo skupini.

Ukupno je 10-tero od 11 pacijenata u skupini koja je uzimala kanabis prijavilo zna─Źajno smanjenje simptoma Crohnove bolesti, koji uklju─Źuju bol, proljev, umor i gubitak te┼żine. Osim toga, prijavili su i pobolj┼ían apetit i san.

Za razliku od kanabisa, koji nema ┼ítetnih nuspojava, one su kod kori┼ítenja kortikosteroida koji se koriste za lije─Źenje Crohnove bolesti vrlo ┼żestoke; mogu─çe su prekomjerne dlake na licu, nesanica, povi┼íeni krvni tlak, osteoporoza i glaukom.


─îesto okarakterizirana kao autoimuna, Crohnova bolesti je u stvari stanje nedostatka imuniteta. Bolest uzrokuje kroni─Źni upalni poreme─çaj koji napada gastrointestinalni trakt, bilo gdje od usta do anusa. Simptomi bolesti su u rasponu od blage boli u trbuhu do te┼żih slu─Źajeva krvavih proljeva, mu─Źnina, povra─çanja, gubitka te┼żine i groznice.

Ne postoji lijek za Crohnovu bolest, me─Ĺutim, razli─Źite metode su usmjerene na ograni─Źavanje upale i odr┼żavanje bolesti u remisiji. Tretmani, kao i te┼żina bolesti, ovise o osobi. Jednostavne promjene u prehrani su dovoljne za neke, dok je drugima potrebna invazivna kirurgija za uklanjanje zahva─çenih podru─Źja. Kortikosteroidi i drugi lijekovi su propisani za manje te┼íke slu─Źajeve.

Mo┼żemo zaklju─Źiti, ─Źekaju─çi neke nove studije s ve─çim brojem u─Źesnika, da se simptomi Chronove bolesti, kao i mnogih drugih, mogu ubla┼żiti ili eliminirati uporabom kanabisa, te prije nego li podlegnete predoziranju opasnim farmaceutskim lijekovima s te┼íkim nuspojavama ili novom trendu saka─çenja ljudskog tijela, isprobajte lijek iz prirode ÔÇô kanabis.

Pogledajte VIDEO u nastavku, svjedo─Źanstvo izlije─Źenja Crohnove bolesti uljem od kanbisa:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(nexus-svjetlost.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , ,