Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin u ime Rusije pozvao na zajednički otpor manipuliranju ljudskim umovima i dušama

Putin u ime Rusije pozvao na zajednički otpor manipuliranju ljudskim umovima i dušama

putin-sud-ljudks-pravaPODRŽAO PRAVO MOSKVE DA PROGLASI DA JE USTAV RUSKE FEDERACIJE IZNAD ODLUKA EUROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA

Šef ruske države Vladimir Putin pozvao je druge zemlje na zajedničko “suprotstavaljanje korištenju suvremenih komunikacija za manipuliranje ljudskim društvima”.

Na zasjedanju Sankt-peterburškog međunarodnog kulturnog foruma istodobno je upozorio:

“Danas se međunarodna zajednica suočava s ozbiljnim izazovima i prijetnjama. To su terorizam, porast netrpljivost, ksenofobija i socijalni problemi. Posebnu pozornost traži sfera komunikacijske i informativne razmjene. Jer, elektroničke tehnologije nisu ljudima samo otkrile neslućene mogućnosti općenja i dostupa znanjima, već se, na žalost, koriste i kao instrument manipulacije i za negativno utjecanje na umove i duše”.

Putin pozvao druge zemlje na objedinjavanje u borbi protiv nelegalne trgovine kulturnim vrijednostima:

“Znamo da novac dobiven iz tog kriminalnog biznisa, kao i od droge i ukradene nafte odlazi teroristima i za financiranje ekstremističkih aktivnosti. Međunarodna zajednica mora presjeći kanale financiranja bandita”.

Ruski lider je posebno govorio o značaju Sankt Peterburga za Rusiju, njenu i stoiju i kulturu:

“Naša sjeverna prijestolnica nije čuvena samo po svojoj veličanstvenoj arhitekturi i prebogatom umetnčkom blagu. To je grad grandiozne sudbine koji je spoznao i trijumfe i najteža moguća iskušenja. On pamti moćnu silu duha svojih građana u Drugom svjetskom ratu, ai sam je simbol pobjede života nad smrću i ljudskog dostojanstva nad barbarstvom”.

Putin se u “sjevernoj prijestolnici” sreo i sa članovima Ustavnog suda Rusije i posebno se osvrnuo na njegovo novodobijeni pravo da odlučuje povodom odluka Europskog suda za ljudska prava:

“To je pravo od izvanredne važnosti. Na tom planu mi nismo ništa novo smislili jer i druge zemlje idu tim istim putem”.

Ustavni sud je – posljednjim zakonskim izmjenama – dobio pravo da utvrdi da je neka odluka Europskog suda za ljudska prava u suprotnosti s Ustavom Rusije i da se zbog toga ne smije primijeniti.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,