Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Stravičan tajni eksperiment iz 1983. godine: Znanstvenici su oduzeli starcu svih 5 čula, a onda je on začuo glasove …

Stravičan tajni eksperiment iz 1983. godine: Znanstvenici su oduzeli starcu svih 5 čula, a onda je on začuo glasove …

osjetila-covjekSkupina znanstvenika provela je 1983. godine eksperiment u skrivenom postrojenju. Znanstvenici su imali teoriju da bi ljudsko biće koje je lišeno svih čula moglo biti svjesno prisustva Boga

Znanstvenici su, naime, vjerovali da nas naših pet čula ograničava u komunikaciji za Bogom, i da bi, čovjek lišen njih mogao komunicirati s božanskim bićem samo mislima.

Kao subjekt za eksperiment prijavio im se samo jedan starac koji, kako je sam izjavio “više nije imao razloga da živi”. Znanstvenici su ga kompliciranim operacijama lišili svih osjetila tako što su prekinuli svaku vezu živaca s mozgom.

Tako je starac i dalje mogao koristiti mišiće, ali nije mogao vidjeti, čuti, osjetiti okuse i mirise, niti osjetiti bilo što. Zabranjena mu je bila komunikacija s bilo kim iz vanjskog svijeta i tako je bio prepušten sam sebi i svojim mislima.

Znanstvenici su ga za to vrijeme pomno promatrali i snimali dok je naglas mrmljao o svom stanju uma, iako nije mogao čuti svoj glas. Nakon četiri dana, starac je izjavio da čuje glasove u vlastitoj glavi. Znanstvenici nisu obraćali pažnju na te njegove riječi, vjerujući da starac polako upada u psihozu.

Dva dana poslije toga, starac je kroz suze pričao da njegova mrtva žena pokušava razgovarati s njim, i da on može joj odgovoriti i pričati s njom! Znanstvenici su bili relativno zaintrigirani, ali nisu tome posvećivali pažnju sve dok starac nije počeo nabrajati imena mrtvih rođaka znanstvenika. Govorio je informacije koje su mogli znati samo članovi njihovih obitelji. U tom razdoblju, dosta znanstvenika se uplašilo i odustalo od ispitivanja.


Nakon što je tjedan dana proveo u razgovoru s mrtvima, starac je pokazivao znakove mentalne preopterećenosti. Govorio je da ima previše glasova u njegovoj glavi. U svakom trenutku u kome bi bio budan, na stotine glasova mu se obraćalo bez obzira na njegove molbe da ga ostave na miru.

Starac se često bacao po zidovima, pokušavajući prizvati bol. Preklinjao je znanstvenike da mu daju sedative kako bi mogao na miru odspavati. Dali su mu sedative, ali par dana kasnije, bilo mu je još gore – govorio je da ima jezive noćne more i da ga mrtvi ne ostavljaju na miru.

Dani su prolazili, a starac je bio u sve većoj psihozi. Uskoro je počeo vrištati i kopati svoje oči, u nadi da će nekako uspjeti vratiti vid. Govorio je da mu mrtvi sada govore jezive stvari o paklu i svijetu uopće. Vrištao je “Nema raja, nema oproštaja” punih pet sati bez ikakve pauze. Molio je da ga ubiju, ali znanstvenici su bili uvjereni da će starac uskoro uspostaviti vezu sa samim Bogom.

Nakon par tjedana, starac više nije govorio razumljive i smislene rečenice. Počeo je biti ludi i da odgrizati vlastito meso s ruku. Znanstvenici su stalno motrili na njega kako bi ga spriječili da počini samoubojstvo. Vezali su ga za krevet, uz njegovo neprestano vrištanje.

Uskoro je prestao i počeo tiho plakati. U roku od dva tjedna je dehidrirao jer je neprestano plakao. U jednom trenutku je okrenuo glavu, i, iako je bio slijep, djelovalo je kao da je uspostavio izravan kontakt očima s jednim znanstvenikom.

Prošaputao je: “Razgovarao sam s Bogom. On nas je napustio “.

U tom trenutku je umro, iz nerazjašnjenih razloga, pošto nije bilo fizičkih simptoma koji bi uzrokovali njegovu smrt.
 
(dnevno.rs/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,