Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » OTKRIVENA JOŠ JEDNA PRIJEVARA! Od svih stotina tisuća znanstvenika u svijetu, samo 75 od njih, većinom iz Amerike je odabrano za “broj” koji će nam reći da li su klimatske promjene stvarne

OTKRIVENA JOŠ JEDNA PRIJEVARA! Od svih stotina tisuća znanstvenika u svijetu, samo 75 od njih, većinom iz Amerike je odabrano za “broj” koji će nam reći da li su klimatske promjene stvarne

klimatske-promjene-anketaOTKRIVENA JOŠ JEDNA PRIJEVARA! Od svih stotina tisuća znanstvenika u svijetu, samo 75 od njih, većinom iz Amerike je odabrano za “broj” koji će nam reći da li su klimatske promjene stvarne i oni čine 97% znanstvenog mišljenja

Mozak mrtav medijskih novinarskih zombija više ne funkcionira. Njihov posao je zapravo kontrola zombija …

Ako ste ikada ima nesreću slušati liberalne medije, vjerojatno ste čuli tvrdnju – koja se ponovlja poput mantre – da “97% znanstvenika vjeruje u umjetno stvorene klimatske promjene” (ili neku sličnu parafrazu verzije ovog lažne tvrdnje).

Srećom, postoji knjiga Mark Steyna koji nam pomaže odvojiti istinu od fikcije. To se zove “Sramota profesije” i ima kratke eseje i članke znanstvenika koji govore protiv zavjere globalnog zatopljenja / klimatskih promjena koji se preko medija šire po svijetu.

Ono što slijedi je šokantno objašnjenje iza takozvane statistike “97% konsenzusa” koja je navodno došla iz usta tih znanstvenika znanstvenika.

“97%-tni konsenzus” tvrdnja je totalna znanostvena PRIJEVARA koja se temelji na selektivnom uređivanju podataka ankete

Iz knjige “Sramotna profesija”:

Anketna mišljenja znanstvenika o globalnoj klimatskoj su proveli Margaret RK Zimmerman, MS i objavljena su od strane University of Illinois u 2008.

Osim njegove potpore od strane dr Pantsdoumi, Mann često tvrdi o odobrenju “ustaljene znanosti” za tisak i medije: “97 posto svjetskih znanstvenika navodno vjeruje u katastrofalno antropogeno globalno zatopljenje koje zahtijeva masivne državne intervencije.”

Taj postotak proizlazi iz istraživanja provedenog za znanstveni rad Dr. Zimmermana.

“Istraživanje” se sastojalo od dva pitanja, online upitnika poslanog 10,257 znanstvenika, od kojih je 3.146 odgovorilo. Od ispitanih znanstvenika, 96,2 posto je došlo iz Sjeverne Amerike. Samo 6,2 posto dolazi iz Kanade.

Dakle, Sjedinjene Države su prekomjerno zastupljene u tom sjevernoameričkom uzorku. Devet posto ispitanika u SAD su iz Kalifornije. Dakle, Kalifornija je prekomjerno zastupljena ne samo u uzorku iz SAD-a: dva puta veći udio uzorka nego u Europi, Aziji, Australiji, na Pacifiku, Latinskoj Americi i Africi u kombinaciji. Od deset posto ispitanika koji nisu bili iz SAD-a, Kanada ima 62 posto.

Tko bi bio zadovoljan sa sa takvom krivom anketom punih iskrivljenih uzoraka, no istraživači su potom birli 79 njihovih uzorka i proglasili ih “stručnim”.

Od tih 79 znanstvenika, dvojica su isključena iz odgovora na drugo dopunsko pitanje. Dakle, 75 od 77 je došlo u završni krug istraživanja, a 97,4 posto je odgovorilo da se slaže sa “konsenzusom”, od tuda dolazi tih 97 posto…

Dakle, ovo je vrlo “rekonstrukcija” Michael Manna: kako par kalifornijskih znanstvenih hohštaplera može odrediti klimu za slijedeće tisućljeće? Kako par desetaka kalifornijskih znanstvenika može odrediti konsenzus svijeta.

Ipak, kompilator istraživanja je također pozvao na komentare ispitanika i objavio ih u dodacima u smislu posebnih znanstvenih materijala, i tu su privukla pažnju tri komentara. – jedan bezizražajno pozitivan, a druga dva ne toliko.

Misliš li da broj znanstvenika od 97% dolazi samo od 75 znanstvenika koji su ručno birani u anketi?

Da. Od svih stotina tisuća znanstvenika u svijetu, samo 75 od njih, većinom iz Amerike su odabrani za “broj” koji će nam reći da li su klimatske promjene stvarne.

Nije sasvim “istinita znanost” kako su vam govorili, je li?

Pa, ako pošaljete email anketu na 1000 znanstvenika, a onda na svoju ruku odaberete 75 odgovora koji vam se čine najboljim, onda možemo i proglasiti te rezultate također “lažnom znanošću!

Hoće li Al Gore, šampion laganja u globalnom zagrijavanju zahtijevati milijarde od vodećih nacija na svijetu na osnovu ovog istraživanja? Nadajmo se da ne.
 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , , , , , ,