Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » CIA je davno predvi─Ĺala ┼íto ─çe se dogoditi 2015. – ┼íto su pogodili, a ┼íto ne

CIA je davno predvi─Ĺala ┼íto ─çe se dogoditi 2015. – ┼íto su pogodili, a ┼íto ne

kristalna-kugla2000. godine, malo prije nego će George W. Bush postati predsjednik, CIA je objavila veliki izvještaj o svijetu u 2015.

CIA-in izvje┼ítaj na 70 stranica, nakon 15 godina, u mnogo to─Źaka┬áse pokazao istinitim, iako su brojna predvi─Ĺanja bila potpuno neto─Źna.

Evo ┼íto je CIA predvidjela, kao i kona─Źne presude o njihovoj to─Źnosti:

“Me─Ĺunarodnim poslovima ─çe sve vi┼íe upravljati velike i mo─çne organizacije, umjesto vlada”

Presuda: To─Źno

Jedan primjer ovog fenomena je rast Islamske dr┼żave. A postoji i va┼żna kategorija skupina koje su zamaglile granicu izme─Ĺu privatnih aktera i dr┼żave, kao ┼íto su proruski separatisti u Ukrajinji, kineski hakeri osumnji─Źeni za kra─Ĺu informacijama o milijunima ameri─Źkih radnika i hakeri (koji mo┼żda i nisu) iz Sjeverne Koreje, a koji su pro┼íle godine sru┼íili Sony.

“Izme─Ĺu sada┼ínjosti i 2015., taktike terorista ─çe postati izuzetno sofisticirane i dizajnirane kako bi postigle masovne ┼żrtve”

Presuda: To─Źno

Na┼żalost, ovo se predvi─Ĺanje pokazalo istinitim vrlo brzo, 11. rujna 2001. godine. A ISIL-ovo znanje o tehnologiji (kao ┼íto je enkripcija) predstavlja novi sloj koordinacije.

“Irak i Iran ─çe razviti projektile velikog dometa u bliskoj budu─çnosti. Iran bi mogao testirati takva oru┼żja ve─ç sljede─çe godine, a krstare─çe rakete do 2004.”

Presuda: To─Źno i neto─Źno

SAD je u srpnju ove godine rukovodio nuklearnim sporazumom s Iranom, koji bi trebao nadgledati Iranovu mogu─çnost da u sljede─çih 15 godina ne skupi sve komponente potrebne za nuklearno oru┼żje.

No Iran je isto tako testirao projektile na teku─çe gorivo koje mogu┬ánositi nuklearne bojne glave – pro┼ílog mjeseca, tvrdi Reuters, te drugu raketu na daljinsko upravljanje, dugog dometa, u listopadu.

“Svjetska populacija ─çe narasti za vi┼íe od jedne milijarde, na 7.2 milijardi”

Presuda: To─Źno

Trenuta─Źno na svijetu ┼żivi skoro 7.4 milijardi ljudi.

“Energetski resursi ─çe biti dovoljni da zadovolje potra┼żnju”

Presuda: To─Źno

Proizvodnja nafte SAD-a je porasla posljednjih nekoliko godina, te iako je cijena ameri─Źkog prirodnog plina trenuta─Źno niska, proizvodnja je nastavila rasti.

“Kinesko gospodarstvo ─çe toliko narasti da ─çe presti─çi Europu, iako ─çe i dalje biti drugo po veli─Źini, iza SAD-a”

Presuda:┬áDjelomi─Źno to─Źno

Prema nekim mjerenjima, kinesko gospodarstvo je sad ve─çe od ameri─Źkog. No prema drugima, europsko gospodarstvo je ve─çe i od kineskog i ameri─Źkog.

“Europa ne─çe u potpunosti posti─çi snove o jednakosti sa┬áSAD-om, kao oblikovatelj globalnog gospodarstvenog sustava”

Presuda: Nije potpuno to─Źno

CIA-in izvje┼ítaj je bio prili─Źno strog prema europskom gospodarstvu, premda je ono bilo prili─Źno usporeno ove godine.

“AIDS, glad i daljnja ekonomska i politi─Źka previranja zna─Źe da ─çe populacija u mnogim (afri─Źkim) dr┼żavama ustvari pasti”

Presuda: Neto─Źno

Afri─Źka populacija je porasla sa 800 milijuna 2000. godine, do 1.1 milijardi 2014. UN-ov izvje┼ítaj pak predvi─Ĺa da ─çe se “vi┼íe od polovice rasta globalne populacije izme─Ĺu dana┼ínjice i 2050. godine dogoditi upravo u Africi”
 
(express.hr/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , ,