Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Danas je Dan trolanja ISIS-a i Anonymous vas poziva da brutalno ismijavate teroriste na webu

Danas je Dan trolanja ISIS-a i Anonymous vas poziva da brutalno ismijavate teroriste na webu

isis-trol-anonymousNa listu meta prigodno su dodali uz ISIS i predsjedničkog kandidata Trumpa

Hakerska grupa Anonymous nastavilja širiti svoju listu meta. Nova je američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump koji je svojim nedavnim fašističkim ispadima protiv muslimana navukao bijes velikog dijela svijeta.

Nakon Trumpova govora u kojemu je zatražio da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, Anonymous je preko svojih Twitter profila najavio rat.

Trump i ISIS na listi trajnih meta hakera

Anonymous je tek načeo Trumpa, trenutno je potpuno fokusiran na borbu protiv ISIS-a. Organizirali su službeni Dan trolanja ISIS-a nazvan još i “Danom bijesa”.

Anonymous ohrabruje ustanak korisnika društvenih medija da objavljuju sadržaj koji ismijava tu terorističku tvorevinu.

Objavili su i popis akcija, popis ISIS-ovih simpatizera te niz ismijavajućih fotografija i hashtagova o ISIS-u. Planirano je i organiziranje prosvjeda u više zemalja.

Kampanju OpTrump haktivisti su lansirali 9. prosinca. Počela je višesatnim DDOS napadomna Trumpovu internetsku stranicu www.trumpowerny.com.

Jedan korisnik na Twitteru je objavio sliku akcije, najavljujući da se stranica “skoro srušena”.

Anonymous je objavio i video u kojemu odgovara na Trumpove komentare i upozorava ga da njegove riječi imaju posljedice.


 

“Donald Trump, primijetili smo da želiš zabraniti ulazak muslimanima u SAD. Takva politika imat će ogroman utjecaj. To je upravo ono što ISIS želi. Što su musliimani tužniji, ISIS ih može lakše regrutirati.

Što SAD više bude ugnjetavao muslimane, možeš biti siguran da će se više muslimana koji nisu radikalni priključiti ISIS-ovoj kampanji na društvenim medijima”, rekao je maskirani pripadnik grupe.

Anonymous još nije službeno preuzeo odgovornost za DDOS napad na Trumpovu stranicu, ali ljudi im na Twitteru daju podršku za kampanju. Napad nije bio osobito žestok, stranica još radi. Zamišljen je kao digitalna pljuska upozorenja i prva u nizu operacija protiv Trumpa. U međuvremenu, sve su snage usmjerene na “daeshbags”.
 

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,