Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Top 10 najoriginalnijih citata Vladimira Putina

Top 10 najoriginalnijih citata Vladimira Putina

putin-izrekaKao i svake godine, govori ruskog predsjednika obiluju vrlo jarkim i originalnim formulacijama. Privodimo deset najoriginalnijih citata Vladimir Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se nedavno Federalnoj skupštini Ruske Federacije i iznio svoje viđenje u vezi sa strateškim pravcima razvoja Rusije u bliskoj budućnosti.

Ovo obraćanje, koje se događa jednom godišnje, pratilo je preko 500 novinara iz Rusije i inozemstva, a Putin je tom prilikom govorio o političkim, ekonomskim, ali i ideološkim pravcima kojim će se Rusija kretati u budućnosti.

Kao i svake godine, govor ruskog predsjednika pred Federalnom skupštinom Ruske Federacije obilovao je vrlo šarolikim formulacijama. Navodimo deset Putinovih najoriginalnijih citata do sada:

Noć s Bushom

“Nisam bio pretjerano uzbuđen što sam boravio na ranču kod Busha. On je trebao znati što će se dogoditi kada u kuću pusti bivšeg obavještajca. Pa i sam Bush je sin šefa CIA. Sudeći po svemu, bili smo u krugu obitelji i osjećali smo se vrlo dobro”.

Državni službenici

“Ako državnog službenika uštipneš za određeno mjesto i ako ne počne se češati – uštipini ga malo jače za dva mjesta, ustinu gdje god i tada će se sigurno početi češati”.

Tandemski san

Odgovarajući na pitanje tko vodi zemlju dok on i premijer Dmitrij Medvedev spavaju, Putin je rekao:
“Mi spavamo na smjenu. Sve je pod kontrolom, nemate u što sumnjati “.

Prava ljubav

“Pravi muškarac se uvijek mora truditi, dok prava žena se mora stalno nečemu protiviti. U prijevodu – uloga vlasti jeste da pokuša umanjiti kritiku koju joj upućuju, dok je uloga medija da istakne njezine pogreške”.

Vozite se i uživajte!

Jedan lokalni stanovnik Krima požalio se ruskom predsjedniku da je kupio auto na kredit, ali da je dvije godine prije otplate duga banka napustila Krim. Upitavši ga što mu je činiti, Putin je rekao: “Vozite se i uživajte”.

Crvena bluza

“Dajte mikrofon, molim vas, onoj tamo djevojci u crvenoj bluzi. Ona mi se više sviđa. Ne, ne, i vi mi se isto sviđate”.

Vječita dilema

“Planiramo da proširimo razinu suradnje s Ukrajinom ukoliko Kijev ne bude mažnjavao plin”.

Stisnuta šaka

“Uvijek moramo znati što ćemo dobiti zauzvrat. To je vrlo jednostavno razumjeti ukoliko se prisjetimo našeg djetinjstva …

Izašao si u parkić i nosiš čokoladicu. Utom ti priđe netko i traži ti čokoladicu! I što radiš? Stisneš je u šaku i pitaš što ćeš dobiti zauzvrat.

Sve što mi želimo jest da znamo što će oni nama dati”.

Baba i djed

“Kada bi baba imala drugačije spolne organe – bila bi djed. Politika ne trpi konjunktive “.

Tužan zaključak

“Nažalost, Rusija je dio suvremenog svijeta”.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,