Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Islamska država sprema napade na EU bojnim otrovima i atomskim oružjem

Islamska država sprema napade na EU bojnim otrovima i atomskim oružjem

islmska-državaOrganizacija terora, također poznata kao Islamska država (ISIS), “možda planira pokušati iskoristiti međunarodno zabranjeno oružje za masovno uništenje u budućim napadima”

Dokumentu Europskog parlamenta je sastavila njegova politička analitičarka Beatrix Immenkamp u svjetlu prošlomjesečnog Pariz napada.

Islamska država je regrutirala eksperte za kemiju, fiziku i informatiku kako bi pripremila rat oružjem za masovno uništenje protiv Zapada, pokazuje šokantno izvješće Europskog parlamenta koji je prenio britanski Daily Mail.

Ekstremisti su zaposlili vojsku znanstvenika i već prokrijumčarili kemijsko i biološko oružje u Europu, a napad se može sastojati od prljave nuklearne bombe, biološkog ili kemijskog oružja, u izvješću je upozoreno.

Izvješće je pripremila ekspert Beatrice Imenkamp, ​​a u njemu se upozorava da je ID već prošvercovala materijal za takvo oružje u Europu, navodi list.

Europski parlament je ovaj dokument sastavio nakon napada u Parizu od 13. studenog.

Dokument također navodi da teroristička organizacija vjerojatno planira upotrijebiti u budućim napadima oružje za masovno uništenje koje je zabranjeno međunarodnim konvencijama.

Čak precizira da se radi o kemijskom, biološkom i atomskom oružju.

Posebno se ukazuje da je moguć napad otrovima sarin i ricin i sporama crnog prišta.

Stručnjaci strahuju da će IS iskoristiti neuspjeh vlada EU razmijeniti informacije o potencijalnim teroristima.

ID je obećala da će budući napadi biti smrtonosniji i još više šokantniji. To je potaknulo stručnjake da upozore da skupina možda planira pokušati iskoristiti međunarodno zabranjeno oružje za masovno uništenje u budućim napadima.

Islamska država se smatra jednim od najozbiljnijih prijetnji globalnoj sigurnosti. U tri godine, teroristi su zaplijenili velike dijelove Iraka i Sirije. Oni su također pokušavaju uspostaviti svoju prisutnost u Sjevernoj Africi, osobito u Libiji.

Britanske policijske snage su već izvele vježbe da bi se spremile za razne vrste terorističkih napada, prenosi Daily Mail.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,