Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Islamska dr┼żava sprema napade na EU bojnim otrovima i atomskim oru┼żjem

Islamska dr┼żava sprema napade na EU bojnim otrovima i atomskim oru┼żjem

islmska-dr┼żavaOrganizacija terora, tako─Ĺer poznata kao Islamska dr┼żava (ISIS), “mo┼żda planira poku┼íati iskoristiti me─Ĺunarodno zabranjeno oru┼żje za masovno uni┼ítenje u budu─çim napadima”

Dokumentu Europskog parlamenta je sastavila njegova politi─Źka analiti─Źarka Beatrix Immenkamp u svjetlu pro┼ílomjese─Źnog Pariz napada.

Islamska dr┼żava je regrutirala eksperte za kemiju, fiziku i informatiku kako bi pripremila rat oru┼żjem za masovno uni┼ítenje protiv Zapada, pokazuje ┼íokantno izvje┼í─çe Europskog parlamenta koji je prenio britanski Daily Mail.

Ekstremisti su zaposlili vojsku znanstvenika i ve─ç prokrijum─Źarili kemijsko i biolo┼íko oru┼żje u Europu, a napad se mo┼że sastojati od prljave nuklearne bombe, biolo┼íkog ili kemijskog oru┼żja, u izvje┼í─çu je upozoreno.

Izvje┼í─çe je pripremila ekspert Beatrice Imenkamp, ÔÇőÔÇőa u njemu se upozorava da je ID ve─ç pro┼ívercovala materijal za takvo oru┼żje u Europu, navodi list.

Europski parlament je ovaj dokument sastavio nakon napada u Parizu od 13. studenog.

Dokument tako─Ĺer navodi da teroristi─Źka organizacija vjerojatno planira upotrijebiti u budu─çim napadima oru┼żje za masovno uni┼ítenje koje je zabranjeno me─Ĺunarodnim konvencijama.

─îak precizira da se radi o kemijskom, biolo┼íkom i atomskom oru┼żju.

Posebno se ukazuje da je moguć napad otrovima sarin i ricin i sporama crnog prišta.

Stru─Źnjaci strahuju da ─çe IS iskoristiti neuspjeh vlada EU razmijeniti informacije o potencijalnim teroristima.

ID je obe─çala da ─çe budu─çi napadi biti smrtonosniji i jo┼í vi┼íe ┼íokantniji.┬áTo je potaknulo stru─Źnjake da upozore da skupina mo┼żda planira poku┼íati iskoristiti me─Ĺunarodno zabranjeno oru┼żje za masovno uni┼ítenje u budu─çim napadima.

Islamska dr┼żava se smatra jednim od najozbiljnijih prijetnji globalnoj sigurnosti.┬áU tri godine, teroristi su zaplijenili velike dijelove Iraka i Sirije.┬áOni su tako─Ĺer poku┼íavaju uspostaviti svoju prisutnost u Sjevernoj Africi, osobito u Libiji.

Britanske policijske snage su ve─ç izvele vje┼żbe da bi se spremile za razne vrste teroristi─Źkih napada, prenosi Daily Mail.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,