Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Svijet čeka novo prekrajanje državnih granica, možda i oživljavanje nekih starih imperija

Svijet čeka novo prekrajanje državnih granica, možda i oživljavanje nekih starih imperija

slika-crstvo-šah… PRERANO je za opuštanje, “Gordijski čvor svjetskih problema, koji obavija Zemlju mrežom informacijskih laži, kako se čini, i dalje neće popustiti …”, a to znači, da nam glavni događaji tek predstoje …

Globalni procesi su uvijek bili tajni, pa takvi i dalje ostaju, na površinu isplivavaju tek u obliku svršenog čina, iz čega proizlazi: da je Rusija konačno i neopozivo ušla u smrtonosnu borbu za fundamentalne promjene u svjetskom poretku.

Činjenica da Rusija zvanično nije uzela nikakvo sudjelovanje u borbama u Ukrajini, ništa ne mijenja, zato što mnogi procesi u svijetu, koji se odvijaju paralelno, imaju tendenciju da se svedu u jednu točku. A ta točka je – Rusija, kao meta vjekovnih planova za komadanje i pljačkanje prirodnih bogatstava najveće države na svijetu.

Koliko je još žrtava potrebno da bismo najzad svatili: da nas nikada neće ostaviti na miru? Ušli smo u veliku igru, u kojoj je uvijek vladala brutalna sila, čak i ako si rođen među ovčjim kožama i okićen vijencem od trnja.

Napomena: 90-tih godina Rusiju je od propasti spasilo jedino posjedovanje nuklearnog oružja. Ova činjenica je diktirala samo oprezne i delikatne mjere za razbijanje zemlje, uz paralelnu diskreditaciju njene vojske. Do kraja 20. stoljeća gotovo sve je bilo završeno, ali onda se dogodilo ono što se dogodilo.

Demokratizatori nisu uspjeli i sada se jedu zbog toga, jer su prinuđeni da primjenjuju druge strategije. Međutim, nije zlato sve što sja. Većina procesa je i dalje skrivena od znatiželjnih očiju, i upravo zbog toga svaki važniji događaj, po pravilu, izgleda potpuno neočekivano, iako je dugo i pažljivo pripreman.

Na primjer, unatoč relativnom zatišju, Ukrajina je još uvijek interesantna.

Još ljetos sam upozoravao da tu zemlju guraju ka ubrzanoj samoizolaciji, i to ne samo od Rusije, već i od cijelog svijeta. Da bismo razumjeli ovaj paradoks, samo treba na stvari pogledati vlastitim očima.

I, upravo je potpuno obustavljen zračni promet između Rusije i Ukrajine, i zasad nitko nije popunio tu prazninu.

Zračne luke u Ukrajini su se pretvorili u beživotne pustinje. Ovakav razvoj događaja je u istom rangu sa naglim prekidom zračnih veza s egipatskim aerodromima. Razlozi i motivi mogu biti različiti, ali, generalno, to su istovjetni događaji.

Ali, moramo to primiti k znanju. Prije svega činjenicu da će se i u Ukrajini, i na Bliskom Istoku u skoroj budućnosti desiti nešto ekstraordinarno, barem u odnosu na današnji razvoj događaja koji ima naizgled samo regionalni karakter. Dakle, neophodne su hitne akcije za čišćenje teritorija od civila, što su i učinili naši vječni geopolitički protivnici.

Obratite pažnju: nezapaženo se tonalitet cijelog svjetskog informacijskog prostora je pomaknut u ravninu ratoborne retorike …

Pred činjenicom početka globalne podjele svijeta sve ostalo je otišlo u drugi plan.

Nije Rusija počela ovaj rat, ali mora na njega odgovoriti. Realne akcije ekonomskog pritiska putem sankcija i umjetnog smanjenja cijena ugljikovodika, su naravno, odigrale svoju ulogu.

Na ekonomske probleme Rusije utječe i sve izvjesnije bankrotsva cijelog zapadnog svijeta, koji polako ali sigurno tone u dugove. Suprotno uvriježenom, ne vidim mogućnost pojave niza masovnih zapadnih defaultu, iako svi znakovi ukazuju na to. Model oslobađanja od dugova, uključujući i onih koji ne podliježu (po važećim normama) restruktuiranju, odvija se pred našim očima na primjeru ruskog duga Ukrajine.

Ako MMF prekroji svoja unutarnja pravila, ventil će se otvoriti, tim prije jer Zapad ima izuzetno složen sustav međusobnih dugova, što teoretski podrazumijeva primjenu dobrovoljno-prinudnog sustava kompenzacije na cijeli svijet.

Rezultat toga biti će da će na pobjedničkoj strani, kao i uvijek, ostati jaki, i Zapad će novu rundu svoje povijesti početi čistih računa.

A da li će Rusija biti među gubitnicima ili pobjednicima ovisi, prije svega, od snage njezine vojske.

Ponavljam: svijetom je uvijek upravljala brutalna sila. Ne shvatiti i ne uzeti u obzir ova Elemantarna pravila – znači unaprijed izgubiti.

U svakom slučaju, u bliskoj budućnosti se treba pripremiti za krupne događaje u svim pravcima – od prekrajanja državnih granica do oživljavanja starih imperija.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,