Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » TREĆI SVJETSKI RAT: Turska koja je prema Putinu sponzor ISIS-a laže da je ruski zrakoplov napustio zračni prostor Sirije (VIDEO)

TREĆI SVJETSKI RAT: Turska koja je prema Putinu sponzor ISIS-a laže da je ruski zrakoplov napustio zračni prostor Sirije (VIDEO)

Sergej-Lavrov-turska-sirijaRuski Ministar obrane Sergey Shoygu optužio je Tursku da laže da je avion koji je oboren upao u turski zračni prostor

Ruski lovac ne smije niti metra ući u turski zračni prostor, ali zato se ISIS-ov konvoj naftnih cisterni šeće po turskoj granici ko imigranati po hrvatskoj granici, prenoseći naftu na crno tržište.

Shoygu je rekao da je riječ o avionu Su-24 i da je subina pilota neizvjesna.

Shoygu je rekao da se avion sve vrijeme nalazio u sirijskom zračnom prostoru i da Turska nema dokaze da je narušio njezin zračni prostor.

Turska je nakon incidenta odmah zatražila hitan sastanak NATO pakta.

SITUACIJA ALARMANTNA: Lavrov otkazao zakazanu posjetu Turskoj

Sergej Lavrov, ruski šef diplomacije, sutra je trebao otputovati u službeni posjet Turskoj, ali prema neslužbenim informacijama, objavljuje Raša Tudej, Lavrov je otkazao svoj posjet uslijed vijesti o obaranju ruskog borbenog zrakoplova na granici Sirije i Turske.

Sutra je bilo planirano da se razgovara o sirijskom ratu, ali io ekonomskim i energetskim projektima Rusije i Turske.

Svjetska javnost je uzdrmana informacijom da je srušen ruski zrakoplov, a mnogi analitičari smatraju da ovaj događaj može biti okidač događaja koji bi mogli imati nesagledive posljedice.

Neki od analitičara smatraju da je ovaj udar na rusku avijaciju od strane Turske odgovor turskih vlasti na pojačane udare ruske avijacije na naftne strukture Islamske države u Siriji, obzirom da je “javna tajna” da Turska trguje na ovom crnom tržištu i pravi naftne dogovore s Islamskom državom.

Po svemu sudeći, jedna od zemalja koje je nedavno ruski predsjednik Vladimir Putin spominjao kao sponzore Islamske države je Turska.

Ruski Ministar obrane Sergey Shoygu optužio je Tursku da laže da je avion koji je oboren upao u turski zračni prostor.

Shoygu je istakao da Turska nema dokaze za svoje tvrdnje, te da ruski zrakoplov nije napuštao sirijski zračni prostor.

CIJELI SVIJET NA NOGAMA: Turska napravila opasnu grešku

Ruski Suhoj-24 koji je oboren na granici Sirije i Turske izaziva različite reakcije diljem svijeta. Moskva zauzela oštar stav prema Turskoj, a Sergej Lavrov, šef ruske diplomacije je otkazao posjet Turskoj koja je bila planirana za sutra.

Reagirala je i Europska komisija čiji predstavnik je izrazio zabrinutost zbog incidenta s ruskim zrakoplovom.

“Pažljivo pratimo situaciju i pokušavamo shvatiti što se točno dogodilo. Iz tog razloga ne možemo davati dodatne komentare “, rekao je službeni predstavnik EK Aleksandar Vinterstein, prenosi Sputnjik.

Ujedinjeni narodi su također priopćili da bi incident s ruskim avionom mogao potpuno zakomplicirati već složenu situaciju u Siriji, javlja ruska novinska agencija RIA Novosti.

Reakcije stižu iz cijelog svijeta. Predsjednik Češke Miloš Zeman osudio je akcije Turske zbog situacije oko ruskog zrakoplova Su-24, a službeni London je priopćio da radi na istrazi cijelog incidenta.

Rusija će zatražiti od Ankare iscrpno objašnjenje, povodom pada ruskog Su-24 u Siriji, priopćio je prvi zamjenik predsjednika komiteta Savjeta federacije za obranu i sigurnost Franc Klinčević, a Dmitri Peskov, glasnogovornik Putinovog kabineta, odbio je komentirati pitanje ruskog aviona, što dodatno svjedoči o složenosti situacije.

VIDEO SNIMKA RUŠENJA RUSKOG ZRAKOPLOVA:
 

 
(pravda.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,