Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » SVI TERORISTIČKI NAPADI OD 1980. GODINE DO DANAS: Netko je imao pune ruke posla organizirajući sve ovo (VIDEO)

SVI TERORISTIČKI NAPADI OD 1980. GODINE DO DANAS: Netko je imao pune ruke posla organizirajući sve ovo (VIDEO)

teror-vrijemeNa Mozartovom rekvijemu kao podlozi, donosimo vam zabrinjavajući podsjetnik o onima koji su izgubili živote u rukama ISIS-a, Boko Harama i ostalih terorističkih skupina

Ovaj zastrašujući “timlapse” video prikazuje kada i gdje su se teroristički napadi dogodili širom svijeta tijekom posljednih 35 godina.

Video koji u pozadini ima Mozartov rekvijem pokazuje kada i gdje su se od 1980. godine u svijetu dogodili teroristički napadi, prisjeća na one koji su izgubili živote u Parizu, nedavnim zločinima u Bejrutu i u opsadi Bamaka, te još puno više.

Najviše ih je bilo oko Bliskog istoka, ali s godinama sve se više približavaju Europi.

Leon Mann objavio je na YouTubeu timelapse koji pokazuje kartu svijeta te sve terorističke napade koji su se dogodili diljem svijeta od 1890. godine do 2015. godine.

Uradak je nastao kao podsjetnik na sve žrtve koje su izgubile živote u terorističkim napadima u Parizu i Bamaku, ali i svim žrtvama Islamske države, Al-Qaede, Boko Harama i ostalih terorističkih grupacija.

Ubojstva u početku se vrte oko Bliskog istoka, ali kako vrijeme prolazi ona se šire u srednju i zapadnu Europi, a čak u u mjesta poput Malezije i Argentine.

Zabrinjavajuće drastično povećanje intenziteta napada se dogodilo na prijelazu tisućljeća (11.rujan 2001.) i od 2010. godine kada se mapa totalno zacrvenila, što je kulminiralo masakrom u Parizu.

Svaki teroristički napad je označen crvenim mjehurićem, a datum i mjesto incidenta treperi iznad snimke i u donjem kutu. Pogledajte sada video:
 

 
(dnevno.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , ,