Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA FRANJO NE DAJE NADU: Cijeli svijet je u ratu, proslava Božića će zato biti obiÄna Å¡arada

PAPA FRANJO NE DAJE NADU: Cijeli svijet je u ratu, proslava Božića će zato biti obiÄna Å¡arada

PAPA-FRANJOZa papa Franju je proslava predstojećeg Božića “obiÄna Å¡arada”, jer, kako je poruÄio, cijeli svijet je u ratu

“Blizu smo Božića. Bit će tu svjetla, zabave, ukraÅ¡enih drvaca, jaslica – sve okićeno – dok u svijetu traje rat. Sve je to obiÄna Å¡arada. Svijet nije shvatio put mira. Cijeli svijet je u ratu. Rat može biti opravdan iz brojnih razloga, ali kada je cijeli svijet u ratu, kao Å¡to je danas, onda nema opravdanja“, kazao je poglavar RimokatoliÄke crkve.

Pritom je, objavio je hrvatski portal Danas, papa upotrijebio rijeÄ francuskog, toÄnije provansalskog porijekla, Å¡arada, koja izvorno znaÄi “duhovit razgovor”, ali se najÄešće koristi u znaÄenju “zagonetka”.

U prenesenom znaÄenju, u kojem ju je upotrijebio i papa, Å¡arada bi bila “zbivanje puno privida”.

Umjesto tog privida, kako se navodi, punog bljeÅ¡tavila i slavlja, poglavar KatoliÄke crkve poziva na “suosjećanje sa žrtvama teroristiÄkih napada i ratova”.

“Å to će ostati iza ovog rata usred kojeg smo sada”, retoriÄki se zapitao papa Francisco i istovremeno dao odgovor: “RuÅ¡evine, tisuće djece bez obrazovanja, tolike nevine žrtve i puno novca u džepovima trgovaca oružjem”. Papa Franjo je inaÄe podržao one koji te sve zloÄine dopuÅ¡taju, prisustvujući po prvi put u povijesti u Ujedinjenim narodima.

Ovom porukom papa će vjerojatno (u) zbuniti mnoge, baÅ¡ kao i svojevremeno tvrdnjom izreÄenom u govoru na Papinskoj akademiji znanosti da su teorija evolucije i teorija “Velikog praska” toÄne (bez pravog znanstvenog dokaza) te da “Bog nije maÄ‘ioniÄar s Äarobnim Å¡tapićem” kojom je uzdrmao teoriju kreacionizma prema kojoj je Bog odnosno vrhovno biće stvorilo svijet.

Papa je, naime, prije godinu dana ustvrdio da dvije spomenute znanstvene teorije nisu u koliziji s postojanjem Stvoritelja već da ga upravo potvrđuju.

“ÄŒitajući o stvaranju svijeta u Knjizi postanka, riskiramo da Boga zamiÅ¡ljamo kao svemogućeg maÄ‘ioniÄara s Äarobnim Å¡tapićem. Ali, to nije tako”, kazao je papa.

Papa Franjo se nije osvrnuo na nedavne kontraverzne događaje u Crkvi, kako i najveću GAY SAUNU u Europi koja je u vlasništvu Crkve.
 
(tanjug/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,