Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA FRANJO NE DAJE NADU: Cijeli svijet je u ratu, proslava Božića će zato biti obična šarada

PAPA FRANJO NE DAJE NADU: Cijeli svijet je u ratu, proslava Božića će zato biti obična šarada

PAPA-FRANJOZa papa Franju je proslava predstojećeg Božića “obična šarada”, jer, kako je poručio, cijeli svijet je u ratu

“Blizu smo Božića. Bit će tu svjetla, zabave, ukrašenih drvaca, jaslica – sve okićeno – dok u svijetu traje rat. Sve je to obična šarada. Svijet nije shvatio put mira. Cijeli svijet je u ratu. Rat može biti opravdan iz brojnih razloga, ali kada je cijeli svijet u ratu, kao što je danas, onda nema opravdanja“, kazao je poglavar Rimokatoličke crkve.

Pritom je, objavio je hrvatski portal Danas, papa upotrijebio riječ francuskog, točnije provansalskog porijekla, šarada, koja izvorno znači “duhovit razgovor”, ali se najčešće koristi u značenju “zagonetka”.

U prenesenom značenju, u kojem ju je upotrijebio i papa, šarada bi bila “zbivanje puno privida”.

Umjesto tog privida, kako se navodi, punog blještavila i slavlja, poglavar Katoličke crkve poziva na “suosjećanje sa žrtvama terorističkih napada i ratova”.

“Što će ostati iza ovog rata usred kojeg smo sada”, retorički se zapitao papa Francisco i istovremeno dao odgovor: “Ruševine, tisuće djece bez obrazovanja, tolike nevine žrtve i puno novca u džepovima trgovaca oružjem”. Papa Franjo je inače podržao one koji te sve zločine dopuštaju, prisustvujući po prvi put u povijesti u Ujedinjenim narodima.


Ovom porukom papa će vjerojatno (u) zbuniti mnoge, baš kao i svojevremeno tvrdnjom izrečenom u govoru na Papinskoj akademiji znanosti da su teorija evolucije i teorija “Velikog praska” točne (bez pravog znanstvenog dokaza) te da “Bog nije mađioničar s čarobnim štapićem” kojom je uzdrmao teoriju kreacionizma prema kojoj je Bog odnosno vrhovno biće stvorilo svijet.

Papa je, naime, prije godinu dana ustvrdio da dvije spomenute znanstvene teorije nisu u koliziji s postojanjem Stvoritelja već da ga upravo potvrđuju.

“Čitajući o stvaranju svijeta u Knjizi postanka, riskiramo da Boga zamišljamo kao svemogućeg mađioničara s čarobnim štapićem. Ali, to nije tako”, kazao je papa.

Papa Franjo se nije osvrnuo na nedavne kontraverzne događaje u Crkvi, kako i najveću GAY SAUNU u Europi koja je u vlasništvu Crkve.
 
(tanjug/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,