Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Dokaz Hitlerovog bijega: Na obalama Argentine pronađena olupina nacističke podmornice

Dokaz Hitlerovog bijega: Na obalama Argentine pronađena olupina nacističke podmornice

podmornica-hitlerOlupina podmornice iz Drugog svjetskog rata je pronađena na obali Argentine ove nedjelje, a stručnjaci vjeruju da je u pitanju nekadašnja nacistička podmornica

Mnogi povjesničari Drugog svjetskog rata vjeruju da je ovo dokaz da su viši nacistički dužnosnici uspjeli tajno pobjeći iz Njemačke nakon Drugog svjetskog rata, pri čemu su mnogi od njih pobjegli u Argentinu.

Moguće je da je i sam Hitler pobjegao iz Njemačke pomoću jedne od ovih podmornica pošto su se na web stranici FBI-a nedavno pojavili izvještaji o tome da je Hitler pobjegao u Argentinu, piše worldnewsdailyreport.com

“Ovo je vrlo neočekivano”, priznao je povjesničar i profesor Fernando Marin Gomez sa Sveučilišta u Buenos Airesu.

“Ne samo da je nevjerojatno što je pronađena olupina podmornice stare 70 godina u tako dobrom stanju, već je dodatno šokantno što je u pitanju njemačka podmornica Seehund, poseban tip podmornice koji je mogao koristiti za prijevoz nacističkih dužnosnika iz Njemačke u Južnu Ameriku krajem rata”.

“Mi sada zapravo imamo dokaz da je njemačka vojska kročila na tlo Argentine za vrijeme Drugog svjetskog rata”, objasnio je on.

“Procjenjujemo da je najmanje 5.000 nacista pobjeglo u Argentinu nakon rata. Međutim, plovila poput ove podmornice su sigurno korištena za prijevoz vrhovnih dužnosnika nacističke organizacije”, rekao je on.

Nacisti u Južnoj Americi

Procjenjuje se da je preko 9.000 nacističkih ratnih zločinaca pobjeglo u Južnu Ameriku nakon Drugog svjetskog rata, tražeći azil u Brazilu, Argentini, Paragvaju i Urugvaju, državama koje su bile neutralne tijekom konflikta.

“Podaci jasno pokazuju da je veliki broj viših njemačkih dužnosnika pobjegao u Južnu Ameriku na kraju rata. Ideja po kojoj je Hitler uspio pobjeći u Južnu Ameriku je sve više prihvaćena od strane akademika”, objasnio je Winston H. Hollinger, profesor povijesti na Sveučilištu u Oxfordu.

“Objelodanjeni dokumenti FBI-a i uhićenje Herman Freudenstadta 1987. godine su dodatno doprinijeli uvjerljivosti te mogućnosti”, rekao je on.

Herman Freudenstadt, bivši njemački kapetan SS snaga i Hitlerov prijatelj iz djetinjstva, uhićen je u Argentini 1987. godine i optužen za ratne zločine u Italiji.

Njegove izjave na sudu i danas izazivaju čuđenje među stručnjacima, pošto je on izjavio da je pobjegao zajedno s Hitlerom u Južnu Ameriku u podmornici s još nekim neimenovanim višim nacističkim dužnosnicima.

“Otkriće ove podmornice može pružiti kredibilitet izjavama Herman Freudenstadta”, priznao je profesor Hollinger.

Nedavno su objelodanjeni dokumenti u kojima se otkriva da je oko 9.000 nacista, uključujući Adolfa Eichmanna (tvorca Holokausta), i Jozefa Mengelea (liječnika iz Auschwitza), pobjeglo u Južnu Ameriku krajem Drugog svjetskog rata.
 

 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,