Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NOVA TEORIJA: Svemir u kojem živimo nije nastao u Velikom prasku, već kad ga je crna rupa izbacila iz druge dimenzije

NOVA TEORIJA: Svemir u kojem živimo nije nastao u Velikom prasku, već kad ga je crna rupa izbacila iz druge dimenzije

svemir-crna-rupaSvemir u kojem živimo nije nastao u Velikom prasku, već kad ga je crna rupa izbacila iz druge dimenzije, tvrdi skupina znanstvenika iz Kanade

Već dugo se smatra da je svemir nastao u Velikom prasku, no ne možemo znati da li je to bila propaganda NASA-e ili istina.

Ipak, pojedini fizičari sad imaju još jednu pretpostavku o tome što se dogodilo u trenutku kad je nastalo sve što nas okružuje prije oko 13,7 milijardi godina.

Kaotični Veliki prasak je samo jedna od teorija, koja i se dalje ne može potpuno uklopiti u postojeće okvire fizike.

Znanstvenici za sada vjeruju da je prije Velikog praska postojao singularitet, nevjerojatno gusto i vruće stanje prostora i vremena. U suštini, kako je to pretpostavio Stephen Hawking, bio je to sadržaj “trbuha” crne rupe.

S tim se slažu i tri astrofizičara iz Kanade, koji u novom radu o nastanku svemira pišu: “Najveći izazov kozmologije je razumijevanje Velikog praska”.

Dr Niayesh Afshordi i dvojica njegovih kolega smatraju da je singularitet bio dio četvorodimenzionalna crne rupe i da je vrijeme da zaboravimo na ideju o Velikom prasku.

Početak svega, prema njihovom mišljenju, jeste trenutak kad je crna rupa izbacila sadržaj iz svog “trbuha”, to jest iz druge dimenzije.

Takva “projekcija” može objasniti veliki problem s kojim se suočavaju teoretičari Velikog praska, kozmičke inflacije, trenutka kad je svemir ni iz čega postao nešto. Mi smo, prema njihovom mišljenju, samo projekcija, obrok koji je progutala crna rupa.

U četvorodimenzionalnom svemiru crna rupa bi mogla imati trodimenzionalni horizont događaja.

BIZARNO, ALI ISPITUJEMO:

Ideja da potičemo s ruba horizonta događaja četvorodimenzionalne zvijezde koja se urušava sama u sebe u nekom drugom univerzumu možda zvuči bizarno, ali mi ćemo testirati svaku teoriju o nastanku svemira.

Ako naša teza prođe ispitivanja, zaslužuje da je i drugi shvate ozbiljno – kaže astrofizičar dr Alan Duffy iz Melbournea.

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(kurir.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,