Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ISTRA┼ŻIVANJE POKAZALO: Prirodni ─Ĺumbir je i do 10.000 puta u─Źinkovitiji od lijekova za kemoterapiju u lije─Źenju raka

ISTRA┼ŻIVANJE POKAZALO: Prirodni ─Ĺumbir je i do 10.000 puta u─Źinkovitiji od lijekova za kemoterapiju u lije─Źenju raka

dumbir-kemoterapija─Éumbir prirodno sadr┼żi spoj koji je do 10.000 puta u─Źinkovitiji od kemoterapije u ubijanju mati─Źnih stanica raka koje ─Źine maligne tumore toliko opasnima, navodi se u studiji objavljenoj u ─Źasopisu PLoS

Kemikalija, poznata pod imenom 6-shogaol, nastaje kada se ─Ĺumbirovo korijenje su┼íi ili kuha.

Istra┼żiva─Źi su otkrili da 6-shogaol djeluje protiv mati─Źnih stanica raka u koncentracijama koje su bezopasne za zdrave stanice. To se dramati─Źno razlikuje od konvencionalne kemoterapije, koja ima ozbiljne nuspojave uglavnom zato ┼íto ubija zdrave stanice kao i stanica raka.

Mati─Źne stanice odgovorne za 90 posto smrti uzrokovane rakom?

Kao i drugih mati─Źnih stanica, mati─Źne stanice raka posjeduju sposobnost diferencijacije u razli─Źite tipove stanica.

U slu─Źaju raka, mati─Źne stanice se diferenciraju u razli─Źite maligne stanice koje ─Źine tumorsku koloniju. Iako oni ─Źine manje od 1% posto stanica u bilo kojem tumoru, mati─Źne stanice su otporne na gotovo sve poznate ili eksperimentalnim kemikalije u kemoterapiji.

Te stanice su tako─Ĺer u mogu─çnosti se replicirati na neodre─Ĺeno vrijeme, a one su sposobne odcijepiti se od njihove mati─Źne kolonije i zapo─Źeti novu koloniju tumora drugdje u tijelu.

One su klju─Źni igra─Źi u procesu metastaziranja, koji je odgovoran za 90 posto smrtnih slu─Źajeva vezanih za rak.

Upornost mati─Źnih stanica raka tako─Ĺer obja┼ínjava za┼íto se rak mo┼że ponovno pojaviti, ─Źak i nakon naizgled uspje┼ínog iskorjenjivanja tumora putem kemoterapije, zra─Źenja ili operacije.

“Mati─Źne stanice raka predstavljaju ozbiljnu prepreku terapiji protiv raka jer one mogu biti odgovorne za lo┼íu prognozu i povrata tumora”, napisali su istra┼żiva─Źi.

“Dodaju─çi u pasimizmu, vrlo malo kemoterapijskih spojeva su se pokazali obe─çavaju─çimae da ubiju ove stanice.”

Ubija stanice raka na mnogim frontama u tijelu (na nekoliko strana)

Istra┼żiva─Źi su otkrili da 6-shogaol cilja mati─Źne stanice raka dojke sa nekoliko razli─Źitih strana, uklju─Źuju─çi smanjenje ekspresije povr┼íinskih markera, mijenjaju─çi stani─Źni ciklus pove─çavaju─çi stopu stani─Źne smrti, inhibiraju─çi nastanak tumora, izravno izazivaju─çi programiranu smrt stanice i direktno trovanje mati─Źne stanice karcinoma (citotoksi─Źnost).

Istra┼żiva─Źi su uspore─Ĺivali citotoksi─Źnost spoja 6-shogaol protiv ljudskih mati─Źnih stanica raka dojke s na┼íiroko kori┼ítenim – kemoterapijskim lijekom – taksol.

Otkrili su da, dok je taksol pokazao citotoksi─Źnost kod jednodimenzionalnog laboratorijskog modela tumora (“jednoslojni tumor”), kod trodimenzionalnog nije pokazao nikakvi utjecaj (“sferoidni model”) za koji se vjeruje da je to─Źniji model tumora raka u stvarnom svijetu.

6-shogaol je me─Ĺutim, bio je u─Źinkovitiji u oba – monosloju i sferoidnom modelu.

Istra┼żiva─Źi su zatim pove─çali koncentracija taksola na 10.000X puta, ali to jo┼í uvijek nije pokazalo u─Źinkovitost u sferi─Źnom modelu.

“taksol, iako je bio vrlo aktivan u monoslojnim stanicama, ne pokazuje djelovanje protiv sferoidnih tumora i u ─Źak 10.000 puta ve─çoj koncentraciji u odnosu na 6-shogaol”, napisali su istra┼żiva─Źi.

─îinjenica da se spoj 6-shogaol javlja u prirodi i ┼íiroko je prisutan u ljudskoj hrani, obe─çava i daje sigurnost tijelu u borbi ptoriv raka, istaknuli su istra┼żiva─Źi.
 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Zašto neću staviti francusku trobojnicu na profilnu sliku? Jer mi se licemjerje gadi!
NOVA TEORIJA: Svemir u kojem ┼żivimo nije nastao u Velikom prasku, ve─ç kad ga je crna rupa izbacila iz druge dimenzije

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , ,

reklama