Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Zašto Rusija mora žaliti žrtve Pariza kad Pariz nema ništa protiv podsmijehivanja njegovim žrtvama?

Zašto Rusija mora žaliti žrtve Pariza kad Pariz nema ništa protiv podsmijehivanja njegovim žrtvama?

molitva-parizRUSI NE ŽELE VIŠE DA BITI “PATRIOTI ZAPADA” I SLUŽITI KULTU OPSJEDNUTOSTI INOZEMSTVOM

U RUSKOM avionu, vjerojatno, također nisu letjele samo Putinove pristalice. Međutim, to nimalo nije zasmetalo Charlie-Hebdo-karikaturistima da se vesele povodom njegovog pada.

Stvar je u tome što francusko društvo ni na koji način nije javno osudilo to ruganje ruskim žrtvama, naprotiv, izjavilo je da je ono dio njihove demokracije.

Zašto je povodom tragedije u Parizu umjesno i potrebno kritizirati Hollandea, njegovu politiku, francuske bezobrazluke, prisjećati se nakaza iz “Charlieja” itd.?

Govore nam: zato što su “poginuli obični Parižani, koji nemaju nikakve veze sa Charliem”.

Ali, ni u ruskom avionu također, najvjerojatnije, nisu letjele samo Putinove pristalice.

U terorističkom napadu na Sinaju poginulo je više od 200 državljana Rusije. Apsolutno nevinih ljudi. A ne više od 200 Holmogorova.

Ipak, u francuskom tisku se našlo dosta onih koji su u tom kontekstu s različitom dozom negativnosti i bez ikakvog poštovanja govorili o Rusiji, Rusima, Putinu itd.

Kap koja je prelila čašu je bilo ruganje “Charlievim” žrtvama terorističkog napada, koje je francuski MUP opravdao pozvavši se na slobodu govora.

Postavlja se pitanje: zašto je u Rusiji u okviru iste te slobode govora nedopustivo izražavanje istog spektra negativnih mišljenja o Francuskoj i njenoj politici, bez ikakve osjetljivosti za pogibiju ljudi?

Zašto mi zahtijevamo od sebe veću osjetljivost i političku korektnost nego od Francuske – zemlje koja je etalon demokracije?

Naravno, nitko se ne može tjerati da ne žali. Ali, treba ni vikati poput glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova (Marije) Zahar: zabranjeno je svako spominjanje karikatura!

To je tipični patriotizam na strani inozemstva, a objavljivanje da je izražavanje žalosti povodom Pariza – dug svakog građanina Rusije – to je služenje kultu opsjednutosti inozemstvom.

Francuzi su javno ponizili više od 200 ruskih poginulih nevinih sunarodnjaka. Nikakve isprike i obećanja da se to neće ponoviti Rusija nije dobila.

Zašto Rusija onda treba javno i prisilno žaliti francuske državljane, koji su isto toliko nevino poginuli, zaboravivši kako su Francuzi tretirali ruske žrtve?

To nije pitanje osjećaje osvete. To je pitanje emulacije demokratskih institucija.

Vidiš kako se ponašaju Pravi Demokrati – ponašaju se isto tako, naročito prema sebi samima.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,