Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » Predsjednički kandidat: SAD su stvorile ISIS i zato su odgovorne za napade u Parizu

Predsjednički kandidat: SAD su stvorile ISIS i zato su odgovorne za napade u Parizu

Rick-Santorum-ISIS-USAPredsednički kandidat, Rick Santorum, dao je eksplozivnu izjavu o ISIS-u kada je rekao da su SAD stvorile ovu terorističku grupu i da su one samim tim odgovorne za napade u Parizu

Govoreći na sastanku republikanaca u subotu, Santorum je rekao da su predsednik Obama i bivša sekretarka države, Hillary Clinton, direktno odgovorni za stvaranje ISIS-a.

On je rekao da je ova teroristička grupa „kreacija političke odluke Hillary Clinton i Barack Obame da se napusti Irak – suprotno preporukama američkih generala i politike uopšte“.

„Barack Obama i Hillary Clinton su stavili politiku iznad sigurnosti naše države i stabilnosti i sigurnosti u svijetu“, rekao je Santorum, koji je služio kao senator Pensilvanije od 1995. do 2007. godine.

Teroristi ISIS-a, koje je obučavala CIA u Jordanu 2012. godine kako bi destabilizirali sirijsku vladu, sada kontroliraju dijelove Sirije i Iraka. Oni su pritom počinili brojne zločine protiv čovječnosti u područjima pod njihovom kontrolom.

SAD i njihov saveznici sprovode zračne napade protiv Islamske države u Iraku i Siriji od prošle godine.

Promatrači kažu da su SAD i njihovi saveznici, iako tvrde da se bore protiv Islamske države, su zapravo pomogli da se ovakva organizacija stvori kako bi ostvarili svoje ciljeve na Bliskom istoku.

Prema riječima američkog geopolitičkog komentatora, Dean Hendersona, SAD i njihovi saveznici su ohrabrili širenje terorističke grupe ISIS na Bliskom istoku kako bi se stvorio „stalni rat“ u regiji, što pomaže isključivo američkom vojno-industrijskom kompleksu.

„Na to se ISIS svodi i upravo zbog toga postoji. Samo dok traje rat možemo prodavati gomilu oružja na Bliskom istoku“, rekao je Dean Henderson, autor i kolumnist Veterans Today.
 
(webtribune.rs,yournewswire.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,