Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » Predsjedni─Źki kandidat: SAD su stvorile ISIS i zato su odgovorne za napade u Parizu

Predsjedni─Źki kandidat: SAD su stvorile ISIS i zato su odgovorne za napade u Parizu

Rick-Santorum-ISIS-USAPredsedni─Źki kandidat, Rick Santorum, dao je eksplozivnu izjavu o ISIS-u kada je rekao da su SAD stvorile ovu teroristi─Źku grupu i da su one samim tim odgovorne za napade u Parizu

Govore─çi na sastanku republikanaca u subotu, Santorum je rekao da su predsednik Obama i biv┼ía sekretarka dr┼żave, Hillary Clinton, direktno odgovorni za stvaranje ISIS-a.

On je rekao da je ova teroristi─Źka grupa ÔÇ×kreacija politi─Źke odluke Hillary Clinton i Barack Obame da se napusti Irak ÔÇô suprotno preporukama ameri─Źkih generala i politike uop┼íteÔÇť.

ÔÇ×Barack Obama i Hillary Clinton su stavili politiku iznad sigurnosti na┼íe dr┼żave i stabilnosti i sigurnosti u svijetuÔÇť, rekao je Santorum, koji je slu┼żio kao senator Pensilvanije od 1995. do 2007. godine.

Teroristi ISIS-a, koje je obu─Źavala CIA u Jordanu 2012. godine kako bi destabilizirali sirijsku vladu, sada kontroliraju dijelove Sirije i Iraka. Oni su pritom po─Źinili brojne zlo─Źine protiv ─Źovje─Źnosti u podru─Źjima pod njihovom kontrolom.

SAD i njihov saveznici sprovode zra─Źne napade protiv Islamske dr┼żave u Iraku i Siriji od pro┼íle godine.

Promatra─Źi ka┼żu da su SAD i njihovi saveznici, iako tvrde da se bore protiv Islamske dr┼żave, su zapravo pomogli da se ovakva organizacija stvori kako bi ostvarili svoje ciljeve na Bliskom istoku.

Prema rije─Źima ameri─Źkog geopoliti─Źkog komentatora, Dean Hendersona, SAD i njihovi saveznici su ohrabrili ┼íirenje teroristi─Źke grupe ISIS na Bliskom istoku kako bi se stvorio ÔÇ×stalni ratÔÇť u regiji, ┼íto poma┼że isklju─Źivo ameri─Źkom vojno-industrijskom kompleksu.

ÔÇ×Na to se ISIS svodi i upravo zbog toga postoji. Samo dok traje rat mo┼żemo prodavati gomilu oru┼żja na Bliskom istokuÔÇť, rekao je Dean Henderson, autor i kolumnist Veterans Today.
 
(webtribune.rs,yournewswire.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,