Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » MERKEL POZIVA NA “TOLERANCIJU” PREMA IMIGRANTIMA NAKON PARI┼áKOG MASAKRA

MERKEL POZIVA NA “TOLERANCIJU” PREMA IMIGRANTIMA NAKON PARI┼áKOG MASAKRA

merkel-imigrantiPolitika otvorenih granica vjerojatno ─çe do─çi pod intenzivni nadzor nakon nedavnog pari┼íkog krvoproli─ça, Njema─Źka i dalje prodaje nakon ovog masakra pri─Źu o toleranciji i otvorenim granicama

Iranski predsjednik Hassan Rouhani osudio je napade nazivaju─çi ih “zlo─Źinom protiv ─Źovje─Źanstva”.

Njema─Źka kancelarka Angela Merkel odgovorila je na masakr u Parizu, pozivaju─çi na “toleranciju” prema migrantima i po┼ítivanja “prava svakoga da tra┼żi svoje sre─çu i ┼żivot”, ─Źime je njezina politika prema stotinama tisu─ça izbjeglica svje┼że do┼íla pod pove─çalom javnosti, prenosi infowars.com

“Mi vjerujemo u pravo svakoga da tra┼żi svoju sre─çu i ┼żivot, na po┼ítivanje drugoga i toleranciju”, rekla je Merkel.

“Znamo da je na┼í slobodan ┼żivot ja─Źi od bilo kakvih terorista. Dajmo teroristima odgovor ┼żive─çi na┼íe vrijednosti s povjerenjem. I ┼íto smo afirmirali te vrijednosti u cijeloj Europi. Sada vi┼íe nego ikad.”

Samo pro┼ílog mjeseca, vrhunski sigurnosni stru─Źnjaci su upozorili Merkel da srednja klasa u Njema─Źkoj postaje “radikalizirana” kao odgovor na priljev migranata i da se doma─çi nemiri mogu pojaviti kao posljedica.

Upozorenje je “kru┼żilo me─Ĺu visoko sigurnosnim du┼żnosnicima u federalnoj vladi”, navodi se u izvje┼í─çu.

Poljska je ve─ç najavila da ─çe odbiti prmiti vi┼íe izbjeglica nakon krvavog napada u Parizu i Merkelinu otvorenu grani─Źnu politiku koja je ve─ç pod ┼żestokim kritikama. Takva politika ─çe se vjerojatno intenzivno suo─Źiti sa protivljenjem protiv izjave koje je ISIS dao kao “zavjet da ─çe prokrijum─Źariti d┼żihadiste usred valova imigranata u srce Europe”

U me─Ĺuvremenu, Nacionalna fronta koju vodi Marine Le Pen udarila je daleko druga─Źiji ton Merkelici, pozvav┼íi da Francuska zategne i zatvori svoje granice.

“Francuska mora utvrditi tko su njezini prijatelji, a tko njezini neprijatelji. Francuski neprijatelji su oni koji odr┼żavaju veze sa islamizmom. Jednom za svagda, Francuska mora preoteti kontrolu svojih granica”, rekla je Le Pen.

“Islamisti─Źki fundamentalizam mora biti uni┼íten, radikalne d┼żamije mora biti zatvorene i radikali klerici moraju biti protjerani. Francuskim teroristima mora biti oduzeto dr┼żavljanstvo i protjerati ih iz ove zemlje. “
 

 
(preveo:mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,